Notícies

 • 8/mar/2011

  Més informació sobre publicitat institucional en períodes electorals

  Com que en els darrers dies algunes persones associades s’han posat en contacte amb nosaltres per preguntar sobre la legislació actual en matèria d’edició i distribució de publicacions municipals en períodes electorals, us fem arribar pel vostre coneixement informació sobre la recent modificació de dos apartats de l’article 50 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General que tracta el tema de la publicitat electoral.

  Seguir llegint ›
 • 7/mar/2011

  Les universitats treballen en la constitució d'una associació de facultats de Comunicació

  35 degans de facultats amb ensenyaments de Comunicació i Periodisme de l’Estat espanyol es van reunir el passat dilluns a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La trobada va servir per avançar en la futura constitució d’una associació d’universitats amb titulacions relacionades amb la comunicació, que hauria de servir per defensar els seus interessos.

  Seguir llegint ›
 • 4/mar/2011

  Presentació del Llibre Blanc a la Rovira i Virgili

  Inquietud de l’alumnat per la qualitat en època de crisi
   
  Continuant amb la sèrie de presentacions del Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local 2010, s’ha fet una nova sessió dedicada als alumnes de l’assignatura de Fonaments del Periodisme que cursen estudis de comunicació a la Universitat Rovira i Virgili.

  Una cinquantena d’estudiants van seguir les explicacions de Pere Font, assessor de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC). Font va destacar els trets més característics de l’estudi fonamentat que han fet les consultores Marketing Media Europe i Media Hotline i que conté el Llibre Blanc. Les dades expressades en diferents gràfics demostren que la premsa de proximitat en el seu conjunt té un 20% més penetració que el diari generalista amb més difusió dels publicats a Barcelona. Un altre aspecte és que les editores de les publicacions associades a l’ACPC estan suportant la crisi de forma més lleu.

  Seguir llegint ›
 • 1/mar/2011

  El Llibre Blanc es presenta a la Universitat Miguel Hernández, d'Elx

  Continuant amb el seguit de presentacions a les universitats de la Xarxa d’Universitats Lluís Vives que imparteixen estudis de Comunicació, divendres, dia 25 de febrer, es va presentar a la universitat d’Elx el Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local.

  Una setantena d’alumnes de l’assignatura de Producció Periodística van seguir amb molt d’interès la sessió no  només pel fet de constituir matèria d’examen sinó, a més, perquè el professorat els inculca que la premsa de proximitat pot representar el futur de la seva professió.

  Seguir llegint ›
 • 27/feb/2011

  Mitjans informatius en euskera demanen un augment dels ajuts públics

  Més de cent mitjans de comunicació privats en euskera, entre premsa, ràdio,
  televisió  i internet, han demanat un augment de les ajudes públiques que perceben, ja que consideren que són un sector estratègic en representar el 57% de la població bascoparlant, a prop de 450.000 persones, segons dades del CIES. Aquest col·lectiu, en el qual treballen prop de 620 persones, percep en l'actualitat 7.600.000 d'euros en subvencions públiques, que és pràcticament el que inverteix en les diferents arques públiques, uns 7 milions d'euros, entre Seguretat Social i impostos.

  Seguir llegint ›
 • 27/feb/2011

  El Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal arriba a les universitats del País Valencià

  Alumnes de comunicació de les universitats de Castelló de la Plana, València i
  Elx acudeixen aquest dies a una sessió acadèmica entorn a la premsa de proximitat, en col·laboració amb l’Associació de Publicacions Periòdiques del País Valencià, en el decurs de la qual es presenta a professors i alumnes de Ciències de la Comunicació el Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local.

  Seguir llegint ›
 • 27/feb/2011

  Persecució a la comunicació en valencià

   El tancament dels repetidors de la Televisió de Catalunya per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), a causa de les multes del Consell contra aquesta entitat, és un capítol més de la crònica negra escrita pel govern del PP contra la nostra llengua. Persecució, desídia i abandó. Aquests són els qualificatius que descriuen la política de Francisco Camps contra als mitjans de comunicació en valencià, llevat de RTVV, és clar.

  Seguir llegint ›
 • 25/feb/2011

  El Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal arriba a les universitats del País Valencià

  Alumnes de comunicació de les universitats de Castelló de la Plana, València i Elx acudeixen aquest dies a una sessió acadèmica entorn a la premsa de proximitat, en col·laboració amb l’Associació de Publicacions Periòdiques del País Valencià, en el decurs de la qual es presenta a professors i alumnes de Ciències de la Comunicació el Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local.

  Seguir llegint ›
 • 25/feb/2011

  Inauguració a Barcelona de les quatre columnes de Puig i Cadafalch

  El proper diumenge, dia 27 de febrer, a dos quarts de 12 del matí, es celebrarà la inauguració del Monument de les Quatre Columnes  a Montjuïc, monument que fou erigit per Puig i Cadafalch l’any 1919 i fou enderrocat pel dictador Primo de Rivera l’any 1928 pel fet de ser un símbol de catalanitat.

  Seguir llegint ›

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2021

Avís legal

Contacte