Notícia

El setmanari 'Àncora' de Sant Feliu de Gúixols anuncia que tanca

El número que sortirà per Nadal serà l'últim

Foto
La direcció del setmanari 'Àncora' de Sant Feliu de Guíxol ha anunciat el tancament de la publicació després de prop de 70 anys d'història. Els responsables del setmanari atribueixen la decisió, en una editorial publicada aquest dijous 27 d'octubre, a diferents factors, com la davallada de les vendes i la publicitat i la manca d'un relleu generacional.

El proper número extra d''Àncora', el que sortirà el 22 de desembre amb motiu del Nadal, serà l'últim de la seua història.
 

Aquesta és l'editorial que publica el setmanari:

"PLEGUEM VELES

Aquest proper diumenge dia 30 d’octubre es compliran 69 anys de la sortida l’any 1947 del setmanari CHUT dedicat exclusivament a informació esportiva i que posteriorment, l’1 de desembre del 1949, va agafar la denominació actual d’ÀNCORA, passant llavors a la informació general de Sant Feliu. Entrarem doncs als 70 anys d’existència però, com passa en circumstàncies de la vida i en la història de casa nostra, per diversos motius, ÀNCORA només existirà dos mesos més des d’aquest aniversari. Així doncs amb l’extra de Nadal del proper 22 de desembre deixarem de publicar les edicions setmanals de la revista i com en l’argot mariner es diu, fondejarem l’àncora i plegarem veles,

Darrerament, els problemes principals han estat els econòmics generats per la manca de publicitat, davallada de les vendes d’exemplars i les baixes generacionals de subscriptors. També en els últims mesos la manca d’informació hi ha incidit, havent de reduir les pàgines de l’edició setmanal. No ens hem deslliurat dels impagats, ni en el retard en el cobrament de subvencions i d’un relleu generacional a la tasca d’edició. Un altre factor important ha estat la competència dels nous sistemes digitals d’informació i la gran quantitat existent de butlletins i agendes comercials gratuïts.Tot i haver-se comentat en diverses ocasions que les publicacions locals en paper, potenciant-les com caldria amb els corresponents ajuts i suports, no haurien de desaparèixer, la realitat és molt diferent i ha quedat demostrat tot el contrari. Malauradament el sistema no funciona així.
Hauran estat quasi 70 anys d’escriure setmanalment la història de la ciutat en les diverses èpoques, fent una feina, creiem, ben feta i per tots els gustos, cosa que es pot comprovar en totes les edicions publicades, formant al mateix temps un important i valuós arxiu tant documental com fotogràfic. I tot mercès al gran nombre de redactors i col·laboradors que ÀNCORA té i ha tingut al llarg de tots els anys que, desinteressadament i creient en la seva existència han fet possible la seva sortida setmanal. A tots ells els estem profundament agraïts. Amb la consigna de ser sempre apolítica i independent, el setmanari ha vist i viscut en diferents èpoques polítiques de la ciutat amb els corresponents governs municipals de diversos colors, alguns amb bona harmonia i amb altres potser no tant.

ÀNCORA deixarà, a final d’aquest any 2016,de ser un actiu per a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols i es convertirà en una de les publicacions setmanals locals de la ciutat i, ens atreviríem a dir de Catalunya, amb més anys d’existència, quedant per a la història de la ciutat els prop de 3500 números publicats setmana rere setmana escrivint els fets locals. Afegint-hi també l’arxiu que s’ha generat en aquests anys d’existència amb nombroses fotografies, documents,  publicacions i altres materials que caldrà conservar.

Lamentem prendre aquesta decisió de plegar, però malauradament les circumstàncies i els fets actuals hi acompanyen."

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte