Notícia

El Govern invertirà 12M€ fins al 2026 per culminar el projecte AINA

Per garantir el futur de la llengua catalana al món digital

Foto

El Govern invertirà un total de 12 milions d’euros durant els propers quatre anys al projecte AINA per garantir-ne el finançament fins a la seva culminació, l’any 2026, i assolir així el seu objectiu últim: ensenyar català a les màquines de manera que la ciutadania pugui relacionar-se amb elles i participar en el món digital en català al mateix nivell que els parlants d’una llengua global i garantir, així, el futur digital de la llengua catalana.

AINA és un projecte basat en tecnologies de dades i intel·ligència artificial (AI) impulsat pel Govern i el BSC, i obert a col·laboracions, amb l’objectiu últim d’aconseguir que la tecnologia entengui i parli la nostra llengua, és a dir, ensenyar català a les màquines, de manera que la ciutadania pugui relacionar-se amb elles i participar plenament en el món digital en català.

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal  va estar present al llançament  del Projecte AINA que es va fer  en un acte especial al Palau de la Música el passat mes de febrer.

Com funciona?

Qui estigui interessat a col·laborar ha d'entrar a projecteaina.cat. Un cop dins, fent clic al botó "dona la teva veu" s'accedeix a l'espai d'enregistrament. En aquest moment, es dirigeix a una altra web, que rep el nom de "Common Voice", i en la qual apareixerà l'opció de parlar o bé l'opció d'escoltar. En el primer cas caldrà pronunciar una frase que apareixerà en pantalla -pot trigar uns segons a veure's- fent clic al símbol del micròfon a la part inferior. En el cas d'escoltar, es tracta de validar els talls enregistrats per altres ciutadans.

Nota de premsa sencera aquí.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte