Notícia

L'ACPC al tret de sortida del projecte 'AINA' al Palau de la Música

Es vol captar milions de veus perquè les màquines entenguin el català

Foto

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal representada pel seu president Francesc Fàbregas, ha estat avui dimecres a la presentació del Projecte AINA que es feia en un acte especial al Palau de la Música presidit i presentat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

Avui en concret, es donava el tret de sortida a campanya la de captació de veus anomenada 'La nostra llengua és la teva veu' per generar el primer corpus o "diccionari" de veu del català amb l'objectiu de fer que la tecnologia parli i entengui el català i la ciutadania s'hi pugui relacionar amb aquesta llengua. Sobre aquesta iniciativa Aragonès ha assegurat que es tracta d'una "aposta estratègica de país" per continuar impulsant el català "cap al futur", i l'ha considerat "tan important" com l'escola o els mitjans de comunicació en català. A més ha afirmat que amb aquest projecte el català farà un salt "qualitatiu i quantitatiu" en l'ecosistema digital.

Com funciona?

Qui estigui interessat a col·laborar ha d'entrar a projecteaina.cat. Un cop dins, fent clic al botó "dona la teva veu" s'accedeix a l'espai d'enregistrament. En aquest moment, es dirigeix a una altra web, que rep el nom de "Common Voice", i en la qual apareixerà l'opció de parlar o bé l'opció d'escoltar. En el primer cas caldrà pronunciar una frase que apareixerà en pantalla -pot trigar uns segons a veure's- fent clic al símbol del micròfon a la part inferior. En el cas d'escoltar, es tracta de validar els talls enregistrats per altres ciutadans.

Impulsat pel Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el pressupost que s'hi destinarà aquest any és de tres milions d'euros. La iniciativa ja compta amb 50.000 registres de veu i 40.000 validacions poques hores després de la seva posada en marxa

Podeu veure el vídeo de l'acte aquí:

Font: ACN i Nació Digital

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte