Notícia

Treball d'investigació: 'Premsa local davant la digitalització'

Una vintena de mitjans de l'ACPC han participat en l'estudi

Foto

La professora, investigadora i periodista Dra. Aida Martori Muntsant del departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat a Ámbitos, revista internacional de comunicación, el treball Prensa local ante la digitalización: innovación y viabilidad del periodismo de proximidad, un extens i documentat projecte d'investigació en el qual estudia el desafiament que suposa l'adaptació a l'era digital que estan encarant les empreses de premsa local. Per l'elaboració d'aquest treball s'ha entrevistat a una vintena d'editors de mitjans associats a l'ACPC.

El treball, que analitza diverses variables, assegura que "fruit de les transformacions que es donen a l'ecosistema mediàtic, la innovació esdevé nuclear per garantir l'èxit d'aquests projectes". Així mateix, insisteix en el fet que "la integració dels diaris locals a l'era digital depèn de la consecució d'un model de negoci solvent". I la investigació conclou que "el sector està poc articulat per fer front a aquest repte, i que està esperant que mitjans més grans trobin un model que puguin replicar a escala local".

Aida Martori va ser l'autora del treball guanyador del X Premi de recerca universitària Premsa Comarcal de l'any 2019 amb el projecte De premsa de proximitat a mitjans multimèdia, camí cap al transmèdia? Anàlisi i proposta de l'adaptació dels mitjans de l'ACPC a les dinàmiques digitals, que podeu consultar en aquest enllaç.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte