Notícia

L’ACPC presenta el X Premi de recerca universitària Premsa Comarcal

Un estudi de la doctora Aida Martori sobre l’adaptació de les capçaleres a l’entorn digital

Foto
La doctora Aida Martori durant la convenció celebrada a La Jonquera l'any 2019

Presentem el treball guanyador de X Premi de recerca universitària Premsa Comarcal. Es tracta de l’estudi De premsa de proximitat a mitjans multimèdia, camí cap al transmèdia? Anàlisi i proposta de l'adaptació dels mitjans de l'ACPC a les dinàmiques digitals de la professora, investigadora i periodista Dra. Aida Martori Muntsant del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura Universitat Autònoma de Barcelona.

La proposta de la Dra. Martori va ser proclamada guanyadora del desè Premi de Recerca durant la 12ª Convenció de la Premsa Comarcal celebrada a La Jonquera l’any 2019, i habitualment, els resultats de la recerca es presenten durant l’any següent. La Convenció del 2020 s’havia de celebrar a Tàrrega i era l’escenari per presentar el treball final, però a causa de les restriccions de la pandèmia l’esdeveniment no es va poder dur a terme.

Arribats al 2021 i veient que les circumstàncies continuen sent poc proclius per celebrar actes públics hem decidit presentar-vos el treball de forma virtual i lliurar-vos-el en un document adjunt.

Aquest exhaustiu treball de la doctora Martori presenta, entre altres conclusions, que “la missió de l’estratègia digital ha de ser mantenir el lideratge al territori, i que la premsa local i comarcal segueixi essent un actor de proximitat cabdal”. A la vegada, que “la combinació d’accions online s’ha d’acompanyar d’una estratègia comercial que aconsegueixi fonts d’ingressos”; o que “el paper segueix existint i en té per anys. Alguns n’havien pronosticat una vida més curta, però és un format que no està obsolet i que segueix tenint sortida i despertant interès”.

El Premi de recerca universitària Premsa Comarcal està promogut per l’ACPC, la Xarxa Vives d’Universitats i compta amb el patrocini de Caixabank.

Podeu descarregar-vos el treball de recerca en el següent enllaç.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte