Notícia

La Premsa Comarcal es bolca cobrint les protestes dels pagesos

Desenes d'associats expliquen les afectacions arreu del terrtori

Foto

Aquesta setmana l'actualitat de Catalunya està marcada per la revolta dels empresaris i emprenedors del sector primari, sigui agricultors o ramaders, que volen visibilitzar problemàtiques que els afecten com els preus justos, les importacions d'altres països, l'incompliment de la llei catalana de la cadena alimentària, l'excessiva burocràcia que pateixen o les conseqüències de sequera que viu Catalunya.

La manera que han tingut de fer-ho ha estat mobilitzant-se en una macro protesta que ha abastat tot el territori amb la finalitat d'unir forces. Arreu de Catalunya s'han fet talls de carreteres, s'han llegit manifestos davant les institucions i el punt culminant va arribar ahir dimecres, quan es va organitzar una marxa de tractors, que partint des de diferents punts del país, va arribar fins a Barcelona on van col·lapsar el trànsit de la capital.

Els mitjans de Premsa Comarcal han donat una amplíssima cobertura de tot el succeït des de totes i cadascuna de les comarques oferint, des que van començar les primeres protestes, una mirada polièdrica i acurada dels fets, més enllà de l'habitual visió centralista. Han explicat les afectacions es produïen en cada comarca, han parlat amb els líders locals de cada territori per conèixer les seves reivindicacions específiques, han fet enquestes entre la població per saber amb quin suport popular comptaven els agricultors i, sobretot, en ser coneixedors de la realitat de la pagesia, han entès de primera mà de què parlen aquells que es queixen per explicar-ho als seus lectors.

Una de les columnes d'opinió d'aquesta setmana al web de l'ACPC, la de Xavier Domènech, parla precissament d'això: "Els pagesos diuen prou".

Aquí teniu alguns dels reportatges publicats als mitjans associats:

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte