Notícia

Conveni sobre la identificació dels periodistes en situacions de risc

Signat entre el CPC, sindicats i el departament d'Interior de la Generalitat

Foto
Departament d'Interior

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha signat un conveni amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i representants del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), el Sindicat de la Imatge – UPIFC i del Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) en relació amb la utilització d’elements d’identificació personal en situacions conflictives o de potencial risc.

L’acord signat estableix que els i les professionals de la informació que desenvolupin la seva activitat en espais de potencial perillositat podran disposar d’un element visual d’identificació personal, una armilla i un braçal, que els acrediti i els faciliti exercir la seva activitat en el lloc de cobertura informativa en espais i situacions multitudinàries, i fins i tot, conflictives.

L’objectiu del protocol, que renova el signat el 2009, és que els professionals del periodisme puguin dur a terme la seva tasca de manera més segura, en la mesura que permeten la seva identificació per part dels integrants del dispositiu policial intervinent. La signatura és, a més, el compromís de col·laboració per garantir i facilitar tant la tasca i la seguretat dels i les professionals de la informació com de la policia.

L’ús de l'armilla i el braçal és recomanable i s’hauran de dur en un lloc fàcilment visible. Aquests elements identificatius no substitueixen els altres mitjans d’acreditació dels i les professionals de la informació, com ara els carnets professionals.

L'armilla i el braçal modifiquen el disseny actual, seran personals i intransferibles, amb un codi alfanumèric exclusiu per a cada periodista i incorporarà un espai per posar l’acreditació professional del mitjà de comunicació. Les entitats ja han acordat el sistema de distribució del braçal i l’armilla entre els professionals de la informació, i els periodistes d’altres països i/o comunitats autònomes podran obtenir-los a través del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Serà aquesta entitat, el Col·legi de Periodistes, qui custodiarà un llistat únic dels i les professionals de la informació que disposaran dels elements identificatius.

Font: Col·legi de Periodistes de Catalunya

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte