Notícia

El Col·legi de Periodistes de Catalunya posa en marxa el Punt Lila

Un servei per a les col·legiades que siguin objecte de les violències masclistes

Foto

S'ha posat en marxa un Punt Lila al Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la voluntat d’atendre a les periodistes col·legiades que puguin ser víctimes de la violència masclista en el seu àmbit laboral.  Per posar en marxa el Punt Lila, el Col·legi de Periodistes comptarà amb dos nous serveis d’assessorament específics per fer front a aquestes violències. D’una banda, amb el suport de l‘Associació de Dones Juristes, amb qui s’ha arribat a un acord per donar assistència legal a les possibles víctimes, i un altre amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya que prestaran el servei de suport en aquesta matèria a les periodistes col·legiades que ho necessitin.

Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport dels seus Serveis Jurídics, s’ha treballat també en l’elaboració d’un protocol estandarditzat per a tots aquells mitjans de comunicació que encara no en disposin. Està pensat sobretot per a mitjans de comunicació i/o empreses de comunicació, que no tenen capacitat pròpia per elaborar-ne un de propi i que podran demanar-lo i implementar-los en les seves respectives empreses.

Com funciona e Punt Lila.

  1. Presenta't a la demarcació del Col·legi més propera (Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Manresa o Tortosa) o truca al 93 317 19 20. 
  2. Una companya del Col·legi t'assessorarà en la teva situació. 
  3. Si el cas ho requereix, et facilitarem suport jurídic. 
  4. Es prestarà acompanyament psicològic si la periodista ho necessita. 

Teniu tota la informació al web del CPC

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte