Notícia

Una plaça per a la periodista Montserrat Minobis a Figueres

Va ser la primera dona degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Foto

Montserrat Minobis (Figueres, 1942 - Barcelona, 2019) ja té una plaça a la ciutat on va néixer, Figueres. L'espai, situat entre edificis a la confluència entre el carrer d’Elx i l’avinguda de Perpinyà, es va inaugurar el 12 de març, dins els actes emmarcats en la celebració del Dia de la Dona. 

A la inauguració de plaça Montserrat Minobis Puntonet hi van assistir una cinquantena de persones, entre les que hi havia el president i la vicepresidenta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau i Susanna Quintana. També hi van ser la Carme Minobis -la germana de la Montse-, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i diversos regidors, així com altres familiars de Minobis i amics i companys de professió. 

Montserrat Minobis Puntonet va morir el maig del 2019 al 76 anys.  Entre altres càrrecs, havia estat degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, directora de Catalunya Ràdio, presidenta de la Xarxa Europea de Dones Periodistes, de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya, i va rebre la Creu de Sant Jordi (1996). Però sobretot va ser una dona valenta, compromesa amb les llibertats i un referent en la lluita per la igualtat de gènere.

Va tocar tots els pals del periodisme clàssic –premsa escrita, ràdio i televisió-, des d’on va reivindicar sempre la visibilitat de la dona. En aquest sentit, va fundar i presidir La Independent, Agència de Notícies amb Visió de Gènere, va ser coordinadora de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i va ser una de les impulsores i organitzadores del Manifest 8 de Març de les treballadores del sector de la informació i la comunicació. En els darrers anys, a més, treballava intensament en la Comissió d’Ètica de la Federació d’ONG de Catalunya.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte