Notícia

Festa de celebració dels 50 anys d'El Cérvol a Cervià de les Garrigues

El passat dissabte 28 de gener

Foto

El passat dissabte 28 de gener es va celebrar el cinquantenari de la fundació de la revista associada El Cérvol. Un emotiu acte que es va dur a terme a la Sala Municipal de Cervià de les Garrigues i que va comptar amb una cinquantena de persones. L'acte va comptar amb divesos parlaments, entre ells, el del president de l’Associació cultural El Cérvol, Josep Maria Rué, qui va destacar “que no existeix el que no s’explica,  i per preservar uns drets de qualsevol majoria que no es troba sota l’empara del sistema, hi ha la feina de qui es dedica a recollir allò que aquesta majoria vol explicar”. 

Pel que fa a la resta de parlaments, l’historiador Josep Rubió va repassar els cinquanta anys de la publicació, amb detalls significatius dels moments més rellevants. Mentre que Sònia Tost, de la junta, va enumerar els diferents actes previstos a celebrar durant el llarg d’aquest any. I la projecció de l’audiovisual “El silenci entreteixit” confeccionat amb les portades de tots aquests anys van ensenyar el seu recorregut.

A la festa també hi va haver un reconeixement a les persones destacades que han treballat des del principi per fer possible la revista.  I van destacar de les paraules de Lluís M. Moncunill,  impulsor de la creació de la Biblioteca Popular, llavor de la publicació El Cérvol, qui va tenir un record amb tots els que ja no hi són, i un agraïment als qui avui passen al davant.

La festa es va tancar amb unes paraules de l’alcaldessa Mercè Rubió recordant un passat comú: ”Érem tres nenes a qui mossèn Isidre va ensenyar a escriure a màquina, i de paga feiem les pàgines del butlletí, què en aquell moment es confeccionava amb un ciclostil…” 

Cal destacar la presència de membres de la revista El Fonoll de Juneda,  i la vicepresidenta del Consell Comarcal Maria Rosa Soler.  Els professors de l’Escola de Música de les Garrigues van ser els encarregats d'amenitzar la vetllada.

Font: El Cérvol

Fotografies: Xavier Minguella, Núria Güell

 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2023

Avís legal

Contacte