Notícia

L'ACPC va participar al debat de la premsa local metropolitana d'Espai Línia

El president Francesc Fàbregas hi va ser present el passat divendres

Foto
Francesc Fàbregas va dir que reivindicar la premsa local és reivindicar el país. (foto: Joanna Chichelnitzky).

Més d’un centenar de persones van acudir el passat divendres 27 de gener a l’Espai Línia (un espai al centre de Barcelona impulsat per Comunicació 21 i dedicat a la comunicació metropolitana) per a la inauguració de Premsa de proximitat metropolitana. Un recorregut per la història. Es tracta de la primera exposició de premsa metropolitana de Barcelona i repassa la història i la rellevància d’aquest fenomen a través de 90 capçaleres històriques dels barris de Barcelona i de l’àrea metropolitana.

En la inauguració de la mostra es va comptar amb diverses intervencions, entre les quals la de Francesc Fàbregas, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, qui va  començar dient que “ni la pandèmia ha pogut amb nosaltres”. I va explicar per què la comunicació local és tan important des d’un punt de vista global: “Parlar de premsa comarcal és parlar de país, del que passa als pobles, a les comarques. Per a nosaltres, això és cabdal, i per això tenim una salut molt bona. I és molt important que des de la capital es parli de premsa de proximitat”. Fàbregas, això sí, va fer una crida al sector per poder mantenir i fins i tot ampliar la força del periodisme de proximitat: “Necessitem editors forts que no depenguin de les subvencions, capaços de crear sinergies. Amb ells continuarem existint i seguirem endavant”.

David Centol, editor del Grup Comunicació 21 i promotor de l’exposició, va apel·lar al valor més emotiu de la mostra: “Cadascuna d’aquestes més de 90 capçaleres és un tros d’història local, un pedaç de vida, un relat que mereix ser escoltat, i totes formen part d’una oportunitat periodística: la visió metropolitana”. Per a l’editor, és qüestió de temps que més assumptes urbans es gestionin des d’una òptica metropolitana. I un d’ells és la comunicació: “El territori mediàtic metropolità està naixent. I amb les seves 21 edicions, Línia n’és un exemple que ja es troba en un moment dolç de reconeixement de la seva visibilitat. El seu potencial de creixement és enorme i ho podrem comprovar en els anys vinents”.

Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat, va fer un elogi de la premsa de proximitat i va destacar precisament la seva habilitat per obrir nous mercats. “És una premsa que es va avançar en una cosa que avui tothom vol fer: la segmentació dels públics i arribar a audiències específiques”, va afirmar. Per la seva longevitat i la seva fortalesa, Duran va destacar que “la premsa de proximitat metropolitana no només sobreviu, sinó que creix i es fa forta”.

També van parlar Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC),  qui van posar l’emfasi en la importància d’aquests mitjans en l’ecosistema comunicatiu català. I entre els assistents va destacar la presència de personalitats del món polític i cultural, com Dolors Sabater, Xavier Trias, Josep Martí Blanch, Fèlix Riera o Ana María Aguirre.

Font: Noticia sencera a Comunicació 21

(foto: Joanna Chichelnitzky).

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2023

Avís legal

Contacte