Notícia

Adra Pallón guanya la IV Beca Joana Biarnés de Fotoperiodisme

Pel projecte Demotanasia sobre la despoblació de l'entorn rural

Foto

La despoblació de l'entorn rural és la temàtica que l'autor gallec Adra Pallón ara podrà desenvolupar en profunditat gràcies a ser el guanyador de la IV Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes, que concedeix la Fundació Photographic.

L'autor becat explica que el projecte guanyador, que duu per títol, Demotanasia,  és "el procés pel qual les persones d'un territori es veuen obligades a marxar a causa d'accions polítiques directes o indirectes" i com aquesta situació és "despietada amb el territori, la naturalesa i el patrimoni". 

El jurat de la Beca format pels experts Karlos Zurutuza, Sandra Maunac, Òscar Moreno, Sofia Moro i Rafa Badia ha escollit aquest projecte per unanimitat valorant, “d'una banda, la implicació directa del fotògraf amb la història (la seva àvia és una de aquestes ancianes que resisteixen en un llogaret de Lugo semiabandonat i envellit. D'altra banda, l'exhaustiu treball de recerca anterior que presenta, on explica les conseqüències que aquesta desaparició té tant a nivell social i demogràfic com mediambiental i econòmic. la seva manera d'abordar el projecte i la seva maduresa com a fotògraf”.

Entre els projectes finalistes també han destacat "El paisatge invisible. La desaparició (evitable) del Delta de l'Ebre", de Wayra Ficapal i "Presencio & the Rural Kids", de Virgínia Villacisla.

La beca està dotada amb 8.000 euros i l'autor es beneficiarà de l'assessorament d'un tutor/a amb una àmplia experiència docent i professional i també d'una beca de formació a EFTI, valorada en 3.700 euros. El resultat final del projecte becat compta amb garantia de difusió mitjançant el suport que sigui més adequat al projecte.

Font: Efti.es

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte