Notícia

La periodista Elena Domingo rep a Barcelona el Premi Cavall Fort 2022

La cerimònia d'entrega es va fer el passat dijous

Foto

La periodista Elena Domingo Basora va rebre el passat dijous el Premi Cavall Fort 2022 per tres articles  on descobreix als joves lectors com es feien les veles dels vaixells, els explica què menjaven els romans antigament i els presenta una científica alemanya fascinada pels insectes.

El Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona va acollir l’acte de lliurament del premi. Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort, va obrir la vetllada reivindicant la dignitat literària del gènere periodístic. A continuació, Mònica Estruch, directora de Cavall Fort, va llegir l’acta amb el veredicte del jurat, que concedia el guardó a Elena Domingo. Tot seguit, Carrasco i Estruch van lliurar el premi a la guanyadora, dotat amb 2.500 euros, i una reproducció de la portada que Joan Miró va dibuixar per al Cavall Fort número 44, publicat l’abril de 1965.

Elena Domingo, per la seva banda, va explicar la seva vinculació amb Cavall Fort: hi va estar subscrita de petita i va ser el seu primer contacte amb la premsa escrita. La guanyadora, que va manifestar el seu respecte pels lectors d’aquesta edat, es va declarar molt contenta de poder aportar el seu gra de sorra a la revista amb els seus articles.

L’acte va continuar amb la intervenció de Miquel Llobera, un dels integrants d’EnVeuAlta, que va llegir els tres articles guanyadors mentre el ninotaire Lluïsot els il·lustrava en directe.

Elena Domingo Basora (Riudoms, 1988) és impulsora del diari digital www.femsafareig.cat i de la revista bimensual l'Om de Riudoms, tots dos associats a l'ACPC; i columnista d'Opinió del nostre web i del butlletí Món Editorial. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com el Diari de Tarragona, La Vanguardia o Serra d'Or.

El Premi Cavall Fort va ser instituït per la revista i està dotat econòmicament per la Fundació Cavall Fort. L’import actual del premi és de 2.500 euros. Es va convocar per primera vegada l’any 1963, en el marc del concurs de Poesia de la Parròquia de Cantonigròs. Des de 1970 fins a 1993 va formar part del cartell de premis de les Festes Populars de Cultura “Pompeu Fabra”, continuació de les festes literàries de Cantonigròs. En els seus inicis, s’atorgava a un recull de contes destinat al públic lector de la revista. Actualment, s’atorga alternativament a un recull de tres contes o a un recull de tres reportatges o articles de divulgació.

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte