Notícia

El Premi Barnils comarcal és pels ebrencs Andreu Prunera, Júlia Albacar i David Barreda

Pel seu treball documental 'La llibreta del Dr. Gras'

Foto

Els ebrencs Andreu Prunera i Júlia Albacar, juntament el director David Barreda, van guanyar el Premi Ramon Barnils en la categoria de mitjans locals i comarcals pel seu treball documental La llibreta del Dr. Gras. 

El documental, que es pot veure al canal de Youtube de Produccions Ventdedalt i es va estrenar el 30 de setembre a la Mostra Front (Mostra Internacional de cinema entre conflicte i pau de Corbera d’Ebre -Terra Alta-), aborda l’obertura de la fossa de la guerra civil de Santa Magdalena, a Móra d’Ebre, i explica, a través de diferents testimonis, tot el procés de recuperació i retorn dels cossos dels excombatents. És, a la vegada, un relat sobre la dignificació de les víctimes i que remarca la importància de continuar treballant en l’obertura i exhumació de restes com a procés per consolidar i reforçar la democràcia.  El jurat l’ha premiat per la gran varietat de fonts i aportació de testimonis directes, la contextualització, la feina de recerca i el tractament rigorós i sensible.

L’entrega del premi es va celebrar al Centre de Cultura i Memòria del Born, el dia 21 de desembre. En la categoria de millor treball d’investigació en l’àmbit nacional, la guardonada ha estat la periodista Núria Orriols, pel seu article al diari Ara sobre les llicències d’edat al Parlament de Catalunya. el jurat del premi ha valorat especialment la “dificultat” de l’autora per accedir a la informació i les traves que ha hagut de vèncer, l’escàndol que va destapar i l’impacte que ha tingut a nivell públic i institucional, que ha aconseguit "canvis". “La investigació posa en valor la necessitat d’unes institucions transparents i el periodisme incisiu”, han reivindicat. La investigació es va publicar a partir del 17 de gener de 2022.

El Premi Ramon Barnils d’aquest 2022 ha comptat amb un jurat format pel cap d’Informatius de Cugat Mèdia, Albert Solé; la representant de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i coordinadora del diari 20minutos, Isabel Serrano; la professora de periodisme a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Candela Ollé; el periodista i delegat de Camp de Tarragona – Terres de l’Ebre de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Jordi Marsal; el periodista del programa ‘Sense Ficció’ de TV3 i premiat en edicions anteriors Carles Prats i el president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Enric Borràs.

Font: CPC i ACN

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte