Notícia

La família de Just Manuel Casero dona el seu fons a l'Ajuntament de Girona

Va ser periodista, escriptor i polític

Foto
La signatura del conveni entre l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la vídua de Just Manuel Casero, Maria Mercè Gumbau. Ajuntament de Girona

La família de Just Manuel Casero i Madrid va donar ahir a l’Ajuntament de Girona el fons del qui va ser periodista, escriptor i polític, que va morir el 1981, als 35 anys, a causa d’un càncer. Fins llavors havia estat vinculat a moltes activitats de la ciutat, i tota aquesta documentació serà guardada a l’arxiu municipal. «Serà molt important per explicar moments de la nostra història d’una millor manera», apuntava l’alcaldessa, Marta Madrenas. La documentació podrà ser consultada «per tot el món» i explica una part «important» de la història de la transició.

Just Manuel Casero té un carrer, una escultura i una biblioteca al seu nom a la ciutat , és per això, que «no és casual veure tanta gent en aquest acte», assenyalava Madrenas, perquè «això significa l’importa que és aquesta donació i la figura de Just Manuel Casero». De fet, a l’acte hi havia molts familiars de Casero. Des de la seva vídua, Maria Mercè Gumbau, qui va signar el conveni de l’entrega del fons, als seus fills, així com diferents familiars. I és que per l’alcaldessa, Casero va ser un «activista en majúscules» i que va «intentar transformar el món en el qual vivia». En aquest sentit, el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, també exposava que «amb 35 anys va desenvolupar una activitat extraordinària i si hagués tingut una vida normal, hagués tingut un futur prometedor».

Font: Diari de Girona

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte