Notícia

El programa complet del Dia de la Premsa Comarcal de divendres i dissabte

Amb la presència dels principals editors de premsa local de l'Estat

Foto

Ja us podeu descarregar el programa sencerdel Dia de la Premsa Comarcal que celebrarem els dies 18 i 19 de novembre al Movistar Centre del Portal de l’Àngel de Barcelona.

Aquesta serà l'edició més ambiciosa de totes i, coincidint amb la cloenda del 40è aniversari, es farà en dues sessions, divendres a la tarda i dissabte al matí. De les jornades en destaquen dues coses; primer, que hem aconseguit portar fins a Barcelona a les principals associacions d'editors de premsa local de tot l'Estat per posar en comú els reptes del sector. I segon, un programa de conferències i debats centrats en dos dels grans temes que preocupen al sector; la utilització de la Intel·ligència Artificial, i la convivència del paper i digital.

El divendres 18 de novembre, de 17 a 20 hores, serà un dia per contrastar les realitats de cadascun dels territoris i escoltar als representants de les entitats periodístiques. Així, escoltarem a membres de l’Associació Premsa Forana de Mallorca, de l’Associació de Premsa Local de Menorca, de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, de l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana, i de la major xarxa de mitjans locals del País Basc, Tokikom. I de l'altra, un seguit de conferències centrades

I aquell dia també, es comptarà amb diverses presentacions centrades en l’anàlisi del mercat publicitari al sector de la premsa comarcal. Parlaran, Alaitz Artolazabal, directora general de Tokikom; Joan Camp, CEO de Tirabol; i Xavier Jiménez i Sita Vilaró, de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.

El dissabte 19 de novembre, d’11 a 14 hores, la jornada començarà amb la presentació de l’estudi guanyador del Premi de Recerca de l’ACPC 2022 que duu per títol La Intel·ligència Artificial. Futur de la premsa del territori?, a càrrec de Santiago Tejedor i Cristina Pulido, de la UAB. Tot seguit, prendrà la paraula Joxe Rojas, director de comunicació de Tokikom, que oferirà la xerrada Experiència Tokikom a Intel·ligència Artificial. I el següent parlament vindrà a càrrec de Santiago Sanchís, director d’El Periódico d'Ontinyent i president de l'Associació Premsa Comarcal Valenciana, amb Convivència entre paper i digital als mitjans d'informació local i comarcal.

Aquell dia també tindrem l’oportunitat d’escoltar a Marc Basté, conseller delegat del Grup Edicions de Premsa Local i nou editor i propietari de Nació Digital, que oferirà la xerrada Com rendibilitzar un diari digital. I per últim, s’explicaran les ajudes europees per obtenir recursos de forma conjunta entre mitjans escrits en llengües minoritàries.

La xerrada de clausura de les jornades anirà a càrrec de Xavier Xirgo, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). I l’encarregat de cloure l’acte en l'àmbit institucional serà Oriol Duran, secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

PROGRAMA SENCER AQUÍ

#MovistarCentre

#Orgulldeserpremsacomarcal

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte