Notícia

Les principals associacions d’editors de premsa local de l’Estat al Dia la Premsa Comarcal

El dies 18 i 19 de novembre al Movistar Centre del Portal de l’Àngel de Barcelona

Foto

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal celebrarà la novena, i més ambiciosa, edició del Dia de la Premsa Comarcal els dies 18 i 19 de novembre al Movistar Centre del Portal de l’Àngel de Barcelona.

 

PROGRAMA COMPLET AQUÍ

 

Enguany destaca, d’una banda, la presència de representants de les principals associacions d’editors de premsa comarcal i local de l’Estat que, per primera vegada, es reuniran durant dos dies per posar en comú els reptes del sector i on es podrà escoltar a membres de l’Associació Premsa Forana de Mallorca, de l’Associació de Premsa Local de Menorca, de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, de l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana, i de la major xarxa de mitjans locals del País Basc, Tokikom.

Aquest any coincidint amb la cloenda del 40 è aniversari, el Dia de la Premsa Comarcal, es farà en dues sessions. El divendres 18 de novembre, de 17 a 20 hores, que seràunadia per contrastar les realitats de cadascun dels territoris i escoltar als representants de les entitats periodístiques. I aquell dia també, es comptarà amb diverses presentacions centrades en l’anàlisi del mercat publicitari al sector de la premsa comarcal. Es podrà a escoltar Alaitz Artolazabal, directora general de Tokikom; Joan Camp, CEO de Tirabol; i Xavier Jiménez i Sita Vilaró, de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.

 

Cal destacar, que aprofitant aquesta trobada interterritorial d’associacions de premsa, centrarem les conferencies i els debats en dues de les temàtiques més rellevants que afronten els mitjans de comunicació en l’actualitat: la implementació de les eines d’intel·ligència artificial en les capçaleres comarcals i locals, amb exemples pràctics i, també, en l’intens debat que, des de fa anys, es viu sobre la convivència entre les publicacions en paper i les digitals.

 

Per aquest motiu, el dissabte 19 de novembre, d’11 a 14 hores, la jornada començarà amb la presentació de l’estudi guanyador del Premi de Recerca de l’ACPC 2022 que duu per títol La Intel·ligència Artificial. Futur de la premsa del territori?, a càrrec de Santiago Tejedor i Cristina Pulido, de la UAB. Tot seguit, prendrà la paraula Joxe Rojas, director de comunicació de Tokikom, que oferirà la xerrada Experiència Tokikom a Intel·ligència Artificial. I el següent parlament vindrà a càrrec de Santiago Sanchís, director d’El Periódico d'Ontinyent i president de l'Associació Premsa Comarcal Valenciana, amb Convivència entre paper i digital als mitjans d'informació local i comarcal.

Aquell dia també tindrem l’oportunitat d’escoltar a Marc Basté, conseller delegat del Grup Edicions de Premsa Local i nou editor i propietari de Nació Digital, que oferirà la xerrada Com rendibilitzar un diari digital. I per últim,s’explicaran les ajudes europees per obtenir recursos de forma conjunta entre mitjans escrits en llengües minoritàries.

La xerrada de clausura de les jornades anirà a càrrec de Xavier Xirgo, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). I l’encarregat de cloure l’acte a nivell institucional serà Oriol Duran, secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

PROGRAMA COMPLET AQUÍ

#MovistarCentre

#Orgulldeserpremsacomarcal

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte