Notícia

Gran festa de la Premsa Comarcal i el Setmanari l’Ebre a Tortosa

Un dels actes itinerants de celebració dels 40 anys de l’ACPC

Foto
Fotos: Claudio Ianau

300 persones van emplenar ahir l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa per celebrar els 40 anys de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal i els 20 anys del Setmanari l'Ebre, que era l'organitzador de l'acte.


En un acte que va combinar a la perfecció el lúdic amb el institucional conduït per la periodista Clara Tena hi va haver xerrades, entrega de reconeixements i una actuació musical.


El president de l'ACPC Francesc Fàbregas, en el seu parlament, va valorar la tasca dels fundadors de l'entitat i la dels anteriors presidents, així com el de les actuals 152 capçaleres membres i els seus milers de col·laboradors, subscriptors, lectors i anunciants. "Som els líders a Catalunya, tenim 700.000 lectors arreu del territori i un 53 % de les vendes dels nostres mitjans són per subscripció, això no ho pot dir ningú més i parla de la nostra credibilitat davant dels nostres lectors; sense oblidar que donem feina a més de 1.000 famílies, i que des de fa quaranta anys fem una tasca única per normalitzar el català".


L'editor-gerent del Setmanari l'Ebre Ximo Rambla, durant el seu discurs, va explicar que "sense el tresor de la premsa escrita no entendríem la realitat del nostre territori. Ara, la immediatesa ens devora i hi ha mitjans que creuen que no hi ha temps per a la reflexió, però cal mantenir el nivell. La millor notícia no és sempre la que es dona primer sinó la que es dona millor". I ha recordat que "cada setmana el Setmanari l'Ebre no només dona informació sinó que crea opinió, i això es fa amb bons professionals marcats pel rigor".


Josep Maria Arasa, soci fundador del Setmanari l'Ebre i primer director del mitjà, també va intervenir amb tota una declaració de principis: "la gent que vam fundar el mitjà ho vam fer perquè volíem viure i treballar aquí al territori".


Un dels actes centrals ha estat el lliurament del Premi Ebrenc 2021 al periodista Josep lluís Villa Moreno, qui va rebre el guardó llegint el poema 'Palabras'.


Durant la vetllada també es van lliurar un seguit de reconeixements a col·laboradors del Setmanari l'Ebre com el dibuixant Ignasi Blanch, el periodista Josep Bayerri, l'exdelegat del Govern Francesc Sancho, l'il·lustrador Joakin Moya, l'articulista Xavier Garcia Pujades, el periodista Francesc Millan, els subscriptors Joieria Ferré, el quiosquer Carlos Pina, l'empresa anunciant Mayor, la periodista Sílvia Berbís i a l'equip de treballadors del setmanari. I també es va fer una menció especial a la recentment desapareguda periodista Vicky Curto.


El conferenciant convidat era el conegut periodista Josep Martí, qui durant la xerrada Construir amb la paraula: persones, territori i premsa de proximitat, va explicar que el Setmanari l'Ebre li va canviar la vida: "havia acabat la carrera, hi havia una crisi molt dura i vaig perdre la meva feina a l'Avui, així que vaig tornar al poble i vaig conèixer la gent del Setmanari que em van ajudar quan més ho necessitava". Martí també ha reivindicat el paper de la premsa comarcal davant el, sovint, menysteniment de la premsa generalista, així com el poder de la paraula escrita fet des del Setmanari l'Ebre per articular el territori.


L'encarregat d'amenitzar musicalment la nit va ser el cantautor de Miravet Èric Vinaixa, qui va interpretar una selecció de temes propis vinculats especialment amb el territori com Dona del riu i Moltes gràcies.


L'alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé va ser l'encarregada de cloure l'acte recordant "la importància dels mitjans locals per traslladar l'activitat que es fa cada dia al territori".

Francesc Fàbregas

Ximo Rambla

Josep Lluís Villa

Josep Martí

Auditori Felip Pedrell

Auditori Felip Pedrell

Fotos: Claudio Ianau

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte