Notícia

El 9 Nou, Setmanari l’Ebre i La Comarca d’Olot guanyen el Concurs de Fotografia de l’ACPC

Els desarrollisme, les tradicions de l'Ebre i els gegats d'Olot, les temàtiques

Foto
L’últim capítol dels pisos de Can Garcia de Manlleu. Foto: Albert Llimós

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) fa públic el veredicte del concurs fotogràfic convocat entre les publicacions associades amb motiu del 40è aniversari de l’entitat que duia per títol '40 anys de Premsa Comarcal, 40 anys fent país'.

El primer premi, dotat d’un trofeu i un val per adquirir productes fotogràfics per un valor de 1.000 € és per al reportatge L’últim capítol dels pisos de Can Garcia de Manlleu dels fotògrafs Albert Llimós i Jordi Puig publicat a El 9 Nou d’Osona i el Ripollès; en què es relata amb una sèrie de 10 imatges el procés d’enderroc i reallotjament dels 256 veïns d’un immens rusc de pisos construït durant l’època del desarrollisme, i com “les runes s’han emportat milers de vivències de la immigració andalusa que va collir en un primer moment i la procedent del Marroc posteriorment”.

El segon premi, dotat amb un trofeu i val per adquirir productes fotogràfics per un valor de 500 €, és per a la sèrie de 10 instantànies Cultura, tradició i futur de Núria Cano publicades al Setmanari l’Ebre, on es mostra des d’oficis tradicionals com les llatadores o l’experiència de la filla del maqui 'El Rubio' que va poder descobrir les restes del seu pare al cementeri del Reguers fins al procés d'enderroc de les cases de davant la Catedral de Tortosa per obrir-se al riu.

El tercer premi, dotat amb un trofeu i un val per adquirir productes fotogràfics per un valor de 250 €, ha estat per al reportatge La faràndula Olotina es desconfina del fotògraf Ramon BuxóMartínez, publicat a La Comarca d’Olot. A la sèrie de fotografies s’explica la represa de l’activitat dels Gegants d’Olot durant les Festes del Tura després de l’aturada a causa de la pandèmia i la importància d’aquesta activitat per al teixit social de la ciutat.

El jurat dels premis estava format pe reconegut fotògraf de La Vanguardia Daniel Duch, la vice-degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya Núria de José, i Núria de Piera, gerent de les publicacions La Portada, Gol Esports i Puntvalles i vocal de la junta de l’ACPC.

El premi es lliurarà durant la propera Convenció de l’ACPC que se celebrarà el segon trimestre del 2022, i les imatges premiades es destinaran al muntatge de l’exposició 40 anys de la Premsa Comarcal que serà itinerant per diferents indrets de Catalunya, sempre que la situació sanitària en permeti la seva difusió.

1er premi. EL 9 NOU. Albert Llimós i Jordi Puig

2on premi. SETMANARI L'EBRE. Núria Cano

3er premi. LA COMARCA D'OLOT. Ramon Buxó Martínez

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte