Notícia

Èxit de participació al Miravisions que organitzava La Mira a Juneda

Una jornada centrada en el món del fotoperiodisme

Foto

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Juneda la segona edició del Miravisions, la jornada del fotoperiodisme organitzada per la publicació associada a l'ACPC La Mira en la que han passat un centenar d’assistents. Els organitzadors  la qualifiquen de “tot un èxit” per l’espai de trobada, networking i intercanvis que s’han produït entre tots els participants i asseguren que treballen ja per celebrar la tercera edició del certamen.

Pilar Aymerich i Mònica Terribas han donat el tret de sortida a la jornada de dissabte amb una conversa sobre periodisme i fotografia. Un acte que s’ha convertit també en un homenatge a la trajectòria professional d’Aymerich.

La primera taula de debat s’ha centrat en els límits ètics del fotoperiodisme i ha comptat amb la participació d’Emilio Morenatti (Premi Pulitzer 2021), Jordi Borràs (cap de fotografia de La Mira) i Albert Garcia (fotoperiodista del diari El País); i la segona sobre la repercussió internacional del fotoperiodisme local amb Cèlia Atset (fotoperiodista i col·laboradora del Diari Ara), Salvador Redó (periodista i excap de fotografia de Regió7) i Xavier Minguella (fotoperiodista i col·laborador del Som Garrigues).

El punt culminant de la jornada ha estat la gala de l’entrega dels guardons de la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. El treball Atrapats de Mireia Comas ha estat el guanyador en la categoria professional d’aquesta primera edició i Bernat Cedó s’ha endut el primer premi en la categoria d’estudiants pel recull de fotografies que porta per títol A porta tancada.

Diumenge ha seguit  la jornada amb un taller de fotografia amb dron impartit per Carles Rabadà. I cal recordar que  divendres al vespre es van inaugurar tres exposicions al Complex Cultural de Juneda:  “Pilar Aymerich: fotografies d’una època, retrats amb nom propi”; “El 2020 en imatges: guardonats del Premi Miravisions de Fotoperiodisme”; i “Catalunya any 0. Veure el virus”.

 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2023

Avís legal

Contacte