Notícies

 • 29/nov/2010

  El 3 de Vuit llançarà una emissora de ràdio i un canal de televisió el 2011

  El setmanari d'informació comarcal de l'Alt i Baix Penedès El 3 de Vuit, associat a Premsa  Comarcal-ACPC, estrenarà entre desembre i principis de l’any vinent el nou canal de televisió local 3de8 TV, a través del senyal de la TDT al Penedès, i l'emissora de ràdio 3de8 Ràdio, a través del senyal del TDT i del 100,9 de la FM, a tota l'àrea del Penedès.

  Seguir llegint ›
 • 29/nov/2010

  Convocat el 6è Premi de Recerca Premsa Comarcal, patrocinat per l’Agència Catalana de Notícies

  Premsa Comarcal, sota el patrocini de l’Agència Catalana de Notícies (ACN,) el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, ha aprofitat la
  2a Plataforma Interuniversitària que es fa aquest cap de setmana a Vic per convocar oficialment la sisena edició del premi anual de recerca dirigida a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les Facultats de Ciències de la Comunicació de l’àmbit del Països Catalans.

  Seguir llegint ›
 • 29/nov/2010

  Premsa Comarcal i la Xarxa Vives aposten per la divulgació dels treballs de recerca i investigació

  Premsa Comarcal-APC, juntament amb la Xarxa Vives d’Universitats, entitat que agrupa les universitats dels territoris de parla catalana, presenten públicament el dissabte, 27 de
  novembre, en el decurs de la trobada de la 2a Plataforma Interuniversitaria, un nou projecte
  que vol donar difusió, informació i ajudar a la divulgació dels diferents treballs de recerca i
  investigació que, sobre periodisme de proximitat, realitzen docents de les Universitats
  integrades a la Xarxa Vives.

  Seguir llegint ›
 • 27/nov/2010

  Convergència digital, crisi, estratègia editorial... aspectes cabdals a considerar per vèncer l’actual conjuntura

  A Vic els ha debatut la II Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local

  La segona Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local s’ha clausurat aquest dissabte amb èxit de participació i assistència. Les jornades van iniciar-se divendres al matí, amb la ponència titulada Convergència Digital, del professor de la Universitat Ramon Llull i guanyador del premi de recerca Premsa Comarcal 2008, Josep Lluís Micó. El ponent va explicar que la convergència digital passa per la integració de redaccions, la distribució multiplataformes i les  audiències actives; i va advertir que aquests elements poden provocar precarietat laboral i anar en detriment de la  qualitat periodística.  
   

  Seguir llegint ›
 • 26/nov/2010

  La Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local aplega a Vic editors i professors de la premsa de proximitat

  Un centenar de persones vinculades al món editorial i al de la comunicació han assistit a la segona edició de la Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local celebrada a la Universitat de Vic.  Les jornades, organitzades per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal i la Xarxa Vives d’Universitats, porten per títol Tendències i necessitats de la premsa local. La inauguració ha anat a càrrec de Carles Ayats, vicepresident de Premsa Comarcal, Antoni Serrat, regidor de Recursos Humans i Serveis de l’Ajuntament de Vic i Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic.

  Seguir llegint ›
 • 25/nov/2010

  La II Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local se celebrarà a la Universitat de Vic aquests divendres i dissabte

  A Vic els ha debatut la II Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local

  Durant els dies 26 i 27 de novembre, es desenvolupa a la Universitat de Vic, a la capital de la comarca d’Osona, la 2a Trobada Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local, que reuneix  un bon nombre de docents implicats d’una manera o altre en la recerca, investigació i/o ensenyament de periodisme de proximitat, singularment el de premsa comarcal i local. Tant la Xarxa Vives d’Universitats com Premsa Comarcal-ACPC, convocants i organitzadors de la Plataforma, esperen que d’aquest encontre en surti una eficaç organització per impulsar la docència del Periodisme Comarcal i Local en els centres universitaris de parla catalana.
   

  Seguir llegint ›
 • 22/nov/2010

  El CPC reivindica que els periodistes puguin informar amb independència també durant les campanyes electorals

  El CPC ha demanat aquesta setmana en un acte celebrat el Col·legi d’Advocats de Barcelona  que es posi fi als Blocs electorals, les imposicions de temps i ordre que la Junta Electoral Central estableix en la cobertura informativa de les campanyes electorals.

  Seguir llegint ›
 • 22/nov/2010

  La prensa forana de Mallorca celebra el seu tercer congrés

  Dissabte per la tarda va acabar la tercera edició del III Congrés de la Premsa Forana de Mallorca, que va començar divendres a l'auditori municipal de Porreres. El congrés d'enguany coincideix amb el trentè aniversari de la fundació de l'Associació de premsa forana de Mallorca, que el mateix divendres va desenvolupar també la seva assemblea general. El president de Premsa Comarcal-ACPC, Estanis Alcover i Martí, va pronunciar una ponencia sobre el futur de les asociacions de prensa i la mateixa prensa local i les tendències del periodisme actual i futur.
   

  Seguir llegint ›
 • 22/nov/2010

  125 anys del setmanari Sóller (Mallorca)

  El setmanari Sóller, degà de la Premsa Forana de Mallorca, ha arribat als 125 anys d’història. Per a tal esdeveniment, Sóller Publicacions S.L. i el Grup Serra (que edita també Diari de Baleasrs i Ultima Horas), han editat un número commemoratiu extraordinari, de 140 pàgines d’extensió, i amb la col·laboració de més d’un centenar de persones. Les màximes autoritats de les Illes Balears, han donat el seu suport i missatge en dit número extraordinari, que fa un repàs de molts aspectes de la història de la ciutat de Sóller.

  Seguir llegint ›

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2021

Avís legal

Contacte