Notícia

La revista Llumiguia estrena nou local en l'any del seu vuitantè aniversari

A la plaça de la Coma de Cassà de la Selva, a l'antic Ajuntament

Foto
Joan Carles Codolà, editor de Llumiguia, amb membres de l’Agrupament Escolta la Claca, que els va ajudar a fer el trasllat al nou local.

El despatx d'Editora Cassanenca, entitat que publica la revista associada Llumiguia a Cassà de la Selva, s'ha traslladat a una nova seu, a la plaça de la Coma, número 1, als baixos de l'antic Ajuntament. Aquest canvi, dut a terme a petició del consistori, significarà la quarta seu de la capçalera en els seus 80 anys d'història, que es compleixen el proper mes de juny.

El primer local de l'entitat va ser el de les dependències parroquials que és on es va fundar la revista el juny de 1944. Progressivament, les tasques d'arxiu, redacció i administració de la publicació van anar passant a les cases particulars dels responsables de la revista fins que el 1970 formalment, ja es va publicar que la seu social era la casa del director de la revista, en aquell any, Joan Codolà Surís, a la carretera Marina,  on hi va romandre durant 25 anys. El 2005, fruit d'un primer acord amb l’Ajuntament de Cassà, el consistori va cedir a Editora Cassanenca uns despatxos situats a “l'edifici de la ràdio" a la plaça de la Coma, on  va instal·lar-se la revista fins al 2004.

El mes de març de 2004 es va fer un nou canvi i la seu de Llumiguia es va traslladar a  un altre local que havia estat lliurat a l'Ajuntament (que durant uns anys havia estat el consultori municipal), a la carretera Provincial  i que durant vint anys  han estat compartint amb altres entitats; la darrera, el Taller Orquestra, que ara podrà ampliar els seus espais amb el lloc que ocupava el despatx i els arxius de Llumiguia.

Ara, el nou local de Llumiguia estarà situat en el que havia estat les dependències dels serveis socials de Cassà. La nova seu ocupa un despatx d’un dels edificis més emblemàtics de Cassà, ja que va ser durant més de cent cinquanta anys (1845-1989) la seu de l’Ajuntament.

Des de Llumiguia s’ha expressat un agraïment públic a l'Ajuntament de Cassà, per la cessió del local, i a l’Agrupament Escolta la Claca, que va col·laborar activament a l’hora de fer el trasllat, cosa que ha permès la reubicació en el nou espai en un temps rècord.

Aquest mes de maig surt al carrer el número 855 de la revista Llumiguia amb 128 pàgines, amb espais especials dedicats  a la Festa Major de Cassà i un suplement de l’opuscle Descobrim (editat en col·laboració amb el Grup de Recerca i Estudis Cassanencs) dedicat a Cassà i el tap de xampany, amb motiu de la Fira del Tap i el Suro que se celebra els dies 16 i 17 de juny.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte