Notícia

La Viquipèdia en català arriba als 750.000 articles

El somni del milió, més a prop, però amb nous riscos

Foto

La Viquipèdia en català o en valencià, l’enciclopèdia lliure de referència a Internet, ha arribat als 750.000 articles amb la creació de l’article «Ghadr-110» a les 21:29 hores del 21 d’abril de 2024, creat per l’usuari Mcapdevila.

Assolida aquesta fita, la comunitat viquipedista fa una mirada al passat, al seu lideratge en diversos àmbits i als èxits recents pel que fa a la qualitat als rànquings interlingüístics, alhora que reconeix els reptes i nous riscos de l’ecosistema digital, sempre tan canviant. Un cop més, renova la crida a lectors i simpatitzants (sobretot dones, joves i catalanoparlants dels territoris menys representats) a fer un pas endavant de voluntariat digital per a millorar la situació del català i l’accés al coneixement lliure. Així, anima a no tenir por de participar-hi millorant entrades i creant-ne de noves, ja sigui traduint articles d’altres llengües o (cosa que té un valor afegit) escrivint articles originals. Finalment, aconsella configurar els dispositius i prioritzar els resultats en aquesta llengua.

Des del 16 de març del 2001, el somni dels qui formen part de la Viquipèdia en català ha estat el de fer un projecte on tothom tingui accés a tot el coneixement en la nostra llengua i d’una manera entenedora. Tot i que algunes dades indiquen que és una de les deu webs més consultades a l’Estat espanyol,[15][16] ser capdavantera no ha estat gens fàcil ni ho és encara, atès el desavantatge numèric respecte de llengües veïnes com el castellà (amb 1,9 milions d’articles) o el francès (2,6 milions),...Segueix llegint la notícia a Viquimedia.cat

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte