Notícia

La Segarra inaugura nova seu social a Santa Coloma de Queralt

Alberga totes les edicions de la capçalera així com guardons i records

Foto
Una cinquantena de persones van assistir a la presentació. Foto: Frederic Vallbona

L’Associació Cultural Revista La Segarra (ACRLS), entitat editora de la revista La Segarra va inaugurar nou local, al carrer Marxants de Santa Coloma de Queralt. La nova seu social alberga totes les edicions de la capçalera, que des de setembre d’agost de 1979 ha publicat 536 números. L’arxiu, situat al nucli històric de la capital de la Baixa Segarra, també està format per una quinzena de llibres i els records generats en aquestes quatre dècades i mitja d’història: guardons, fotografies amb autoritats polítiques, cartells d’esdeveniments, etcètera. El local ha estat guarnit amb portades de La Segarra i vinyetes humorístiques de Marcel Panadès, destacat activista colomí que va formar part del primer Consell de Redacció de la revista.

La inauguració va comptar amb els parlaments inaugurals d’Anna Albareda, presidenta de l’ACRLS; Josep Jaume Corselles, alcalde de Santa Coloma; i Antonieta Gual, directora general d’Agropecuària Coperal, entitat propietària de l’immoble. Entre les cinquanta persones que hi havia al públic, hi havia una representació del teixit associatiu de la vila, que cada mes nodreix de continguts la revista difonent les activistes previstes i enviant les cròniques d’aquelles que ja s’han celebrat.

La nova seu social està habilitada per organitzar-hi conferències de petit format. En el marc de la festa de Santa Jordi, l’ACRLS va voler aprofitar la inauguració per organitzar-ne la primera. Jordi Mas López, traductor de Sigues tu mateix, va explicar els principals atributs d’aquestes memòries, que han fet mereixedor a l’escriptor Hua Hsu del Premi Pulitzer 2023. L’acte va acabar amb un petit refrigeri i un brindis col·lectiu per desitjar molts anys de vida i salut a La Segarra.

Jordi Mas, traductor de 'Sigues tu mateix', introduint el llibre als assistents.

Lectura i refrigeri

Text: Associació Cultural Revista La Segarra

Fotografies: Frederic Vallbona

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte