Notícia

El CIC demana un marc legal que garanteixi la transparència dels mitjans

Arran del debat sobre l’ecosistema mediàtic a Espanya

Foto

 El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) ha emès un comunicat en el qual demana un marc legal que garanteixi la transparència i la responsabilitat dels mitjans de comunicació. Us el reproduïm a continuació:

Els últims dies s’ha obert un intens debat sobre l’ecosistema mediàtic a Espanya. Aquesta polèmica coincideix amb un increment de les queixes rebudes al CIC referides a notícies a pàgines web i altres formats digitals, que generen confusió ciutadana. Sense cap intenció d’incidir en el debat polític i amb l’única voluntat de recordar que és urgent una regulació que faci possible la distinció entre els mitjans que practiquen un periodisme honest i veraç dels que responen a altres propòsits, el CIC, com a entitat que vetlla per l’exercici ètic del periodisme, es considera en el deure de compartir les següents reflexions:

El CIC creu imprescindible reivindicar la funció social i democràtica del periodisme i la màxima transparència per evitar l’existència de mitjans amb aparença periodística que posen en marxa campanyes de manipulació, intoxicació i rumors. Això és el que ja van denunciar fa tres anys el CIC, el Col·legi de Periodistes i les onze universitats catalanes amb estudis de Comunicació. Creiem que és urgent clarificar l’ecosistema informatiu per poder diferenciar els mitjans que practiquen un periodisme responsable d’aquells que responen a altres interessos, moltes vegades inconfessables... Podeu llegir el comunicat sencer al següent enllaç del Consell de la Informació de Catalunya (CIC).

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte