Notícia

La Mira lliura la tercera edició dels Premis Sonor dedicats al pòdcast

Més de 400 persones assiteixen a la gala celebrada al Camp Nou

Foto

La publicació associada La Mira va celebrar el passat dilluns la gala de lliurament de la 3a edició dels Premis Sonor dedicats al pòdcast que organitza amb Catalunya Ràdio. Més de 400 persones van assistir a l'esdeveniment celebrat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou.

Els premis van reconéixer un total d’onze pòdcasts d’entre més de 200 candidatures. D’altra banda, hi ha hagut una àmplia participació en el guardó més popular dels Sonor, el Premi del Públic, que ha recollit més de 2.000 vots. Tal com expliquen des de la publicació "amb aquesta nova edició, el certamen es consolida com a referent en el món del pòdcast i referma la seva aposta per fomentar el patrimoni sonor en català". 

La gala va estar presentada per la directora de La Mira Magda Gregori, i el presentador de L’última hora del matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales, que han estat acompanyats per les actuacions musicals de Blú i els trucs dels mags Gerard Revuelta i Arnau Perramon, de Set de Màgia. A més, no hi va faltar el gong, protagonista en totes les edicions dels Sonor, que ha ressonat cada cop que un guanyador recollia el premi.

Pel que fa als guanyadors, el Premi Sonor a Millor pòdcast de ficció va encetar la gala reconeixent “Ui, si aixequés el cap”, de Ràdio Capital, de l’Empordà. El millor pòdcast de narrativa no-ficció va ser per  “Extrema Catalunya”, una producció de Catalunya Ràdio amb la col·laboració de La Mira que repassa l’evolució del fenomen de l’extrema dreta al país durant les últimes dècades. Per altra banda, el millor pòdcast d’entreteniment va ser pel pòdcast sobre manganime “Puja al puto robot!”, conduït per Ofèlia Carbonell i Oriol Estrada.

Produït des de Mallorca, “Pati de butaques” va estar guardonat amb el Premi Sonor al Millor pòdcast conversacional, mentre que “Beines de Mielina”, de l’Institut Guttmann, es va endur el trofeu a Millor pòdcast publicitari. Quant al Premi Sonor al Millor pòdcast d’innovació, aquest guardó va anar per a “El llindar”, un pòdcast de Toni de la Torre produït per Catalunya Ràdio que és alhora una ficció dramàtica i una entrevista.

El jurat dels Premis Sonor, a més, van atorgar tres premis més a proposta seva. És el cas de Millor realització i disseny sonor, que va ser per a “Terra Cremada”, un pòdcast documental de La Manchester per a Catalunya Ràdio que narra totes les etapes per les quals passa un incendi. També del Premi Sonor al Millor guió, que va ser per l’equip d’“El sedàs”, i el de Millor producció, per a “El mar. El mur”, un treball d’investigació periodística del programa Solidaris de Catalunya Ràdio. El Premi Sonor al Millor podcaster va ser un dels guardons més esperats de la nit, que ha reconegut la feina d’Alba Riera, presentadora de “La Turra” de 3cat i “Dentro” de Ràdio Primavera Sound. Finalment, el Premi del Públic, l’únic guardó dels Sonor que s’escull a través d’una votació oberta als oients, va premiar “Xapa La Ràdio”.

El jurat dels Premis Sonor 2024 ha estat format per Francesc Canosa, soci fundador de La Mira; Carles Pont, degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra; Marta Salicrú, directora de Ràdio Primavera Sound; Albert Murillo, de l’equip de Pòdcast de Catalunya Ràdio i presentador de Generació digital; i Anna Petrus, directora artística del Docs Barcelona.

Font: La Mira

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte