Notícia

Els treballs i instituts guanyadors del 3r Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat

Els guardons es lliuraran el 31 de maig durant la Gran Festa dels Premis Premsa Comarcal

Foto
La periodista Candela Figueras serà la presentadora de la gala

Ja tenim guanyadors de la tercera edició del Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat a estudiants d’ESO i Batxillerat de Catalunya del curs 2023-2024 que l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal va convocar la passada tardor.

Instituts de tot Catalunya van respondre a la crida i van enviar les seves propostes als darrers mesos. El concurs demanava reportatges elaborats per estudiants d'ESO que, basats en històries del seu entorn més proper, posessin en relleu els valors que ajuden a una convivència igualitària entre les persones i els col·lectius de diferent índole.

Els guardons es lliuraran durant la Festa dels Premis Premsa Comarcal el proper 31 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en una gala presentada per la periodista Candela Figueras, i de la qual aviat us donarem més detalls.

Els guardons tenen la particularitat que una part del premi la reben els alumnes en forma d’una targeta moneder, i l’altra part s’entrega amb un xec regal a una entitat sense ànim de lucre que els mateixos estudiants han escollit.

El jurat del premi vol destacar l’alt nivell i la diversa procedència (de tot el principat) de les propostes. Després de vàries sessions de treball per discernir els guanyadors, s’ha decidit premiar els següents treballs:

  • En la categoria de batxillerat, el treball guanyador és La realitat dels joves migrants al nostre entorn, de Mariona Basola, Laia Riu i Natàlia Castro, de l’Institut La Garrotxa d’Olot. L’entitat escollida pels alumnes ha estat la Fundació CEPAIM-Olot dedicada a donar suport a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió residencial. El treball finalista d’aquesta categoria ha estat ??? de Nil Escaño Garcia, de l’Institut Joan Salvat-Papasseit de Barcelona, i l’entitat escollida és l’Associació 4 Potes Les Corts.
  • En la categoria de 3r i 4t d’ESO, el projecte guanyador és Quan la màgia existeix de Teo Casanella, Nil Mata i Marc Montedeoca, de l’escola Vedruna de Vilafranca del Penedès. L’entitat escollida pels alumnes ha estat Camina Senegal, que es dedica a l’educació, la salut i l’empoderament femení al país africà. Mentre que el treball finalista d’aquesta categoria és Més enllà de l'oblit, de Chayma Ammar i Kristin Simone Cosio, de l’Institut Guindàvols de Lleida, que ha escollit l’entitat Associació de familiars de malalts Alzheimer i altres demències, de Lleida.
  • I en la categoria de 1r i 2n d’ESO, el treball guanyador és Pianos Vius: fomentant la cultural musical de Laia Güell Jorbà, dels Maristes d’Igualada, i l’entitat escollida per rebre l’ajut és Pianosvius, que es dedica a difondre la música arreu del país. El treball finalista d’aquesta categoria és Una vida, d’Alexandre Boliart, Berta Farell i Valentina Prieto de l’institut La Vall, de Bellaterra; i l’entitat premiada és l’Institut d’Investigació Oncològica Vall d'Hebron.

El Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat és un concurs organitzat per l'ACPC junt amb les seves publicacions associades, que compta amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El jurat del premi ha estat format per Francesc Fàbregas, president de l’ACPC i director del grup El Vallenc; Carles Ayats, expresident de l’ACPC i gerent del Setmanari de l’Alt  Empordà; Anna Berent, vicepresidenta de l’ACPC i membre de Fonoll; Núria Piera, vocal de la junta de govern de l’ACPC i directora de Publidaser; i Anna Albareda, vocal de la junta de l’ACPC i membre de La Segarra.

Cercar publicacióDestacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte