Notícia

El nou conveni de la premsa diaria fixa un increment salarial del 8%

Desapareixen les categories professionals d'ajudant i auxiliar de redacció

Foto

Els sindicats i la patronal han signat un nou conveni col·lectiu estatal de premsa diària. Després de 28 mesos de negociacions entre les parts, aquest acord recull un increment salarial del 8%. A més, han pactat la desaparició de les categories professionals d'ajudant i auxiliar de redacció, un dia d'assumptes propis i la millora al plus dominica.

La pujada salarial -del 8%- s'aplicarà sobre tots els conceptes, durant els tres anys de vigència del conveni: 3% el 2023, amb caràcter retroactiu des del dia 1 de gener, 2% el 2024 i 3% el 2025.

Així mateix, del nou conveni desapareixen les categories professionals d'ajudant i auxiliar de redacció, que diferents empreses han utilitzat per pagar menys redactors i redactores amb anys d'experiència. En aquesta línia, aquestes categories ara eliminades passen a denominar-se redactor/a C, als 12 mesos passaran a redactors/es B i després de 24 mesos més arribaran a redactors/es A.

Els treballadors als quals s'apliqui aquest conveni tenen dret a un dia lliure i remunerat a l'any per a assumptes propis, un benefici del qual fins ara no disposaven malgrat estar reconegut a molts convenis d'empresa.

Una altra millora inclosa al nou conveni afecta el plus pel treball dominical. Les empreses han d'abonar aquest plus a partir del novè diumenge treballat a l'any i no a partir del dotzè, com passava fins ara. A més, millora lleugerament el pagament per quilometratge.

Mancant conèixer la versió de l'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) -patronal dels mitjans de comunicació-, els sindicats lamenten que s'hagi negat "a negociar altres propostes per millorar les condicions laborals d'unes plantilles molt precaritzades".

Font: PR Noticies

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte