Notícia

La inversió publicitària a Catalunya durant el 2023 va créixer un 4,6%

InfoAdex va presentar l'estudi d'audiència a Barcelona

Foto

InfoAdex, empresa referent en el control i la investigació del sector publicitari a Espanya, ha presentat l'Estudi de la Inversió Publicitària a Catalunya 2024, amb un esdeveniment presencial a Espai Línia de Barcelona.

Del treball se n'extreu que la inversió publicitària generada pels anunciants de Catalunya s'ha situat en 845,4 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,6% respecte a l'any anterior. Una xifra que representa el 20,0% sobre el total d'Espanya.

Catalunya és la segona comunitat autònoma per volum d'inversió publicitària generada, després de Madrid. Pel que fa a la distribució per sectors, el primer sector per inversió publicitària generada a Catalunya és coincident amb el de nacional (Distribució i Restauració), que representa el 14,3%.

La inversió mitjana per anunciant al mercat total es va situar el 2023 en noranta-quatre mil cinc-cents euros. Al cas dels anunciants catalans aquesta xifra és de dos-cents mil d'euros aproximadament. Volkswagen Group España Distr., S.A., torna a ser el primer anunciant per inversió a Catalunya, amb el 5,6% de la inversió generada per empreses amb seu social a aquesta comunitat.

Per últim, el 2023, la inversió publicitària dels anunciants de Catalunya als mitjans de la mateixa comunitat és de 108,9 milions d'euros, que suposen un 12,9% sobre el total de la inversió generada a Catalunya i presenta una tendència a l'alça del 6,0% davant de l'any 2022.

La presentació s'ha fet en col·laboració amb el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting, i els patrocinadors en aquesta edició: Iki Group i Exterior Plus. L'acte ha comptat amb la participació de diferents professionals a una taula rodona on s'han comentat les dades presentades i la situació del sector. Les empreses participants han estat: Iki Group, Exterior Plus, Medialog, &Beyond, We24 i Blanquerna.

Descarregueu la nota de premsa aquí

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte