Notícia

El SPC denuncia les amenaces de l’alcalde de Premià a la ràdio municipal

"Aquesta actitud de la primera autoritat municipal és impròpia d’una democràcia"

Foto

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha publicat un comunicat de protesta al seu web titulat Contra les amenaces de l’alcalde de Premià a la ràdio municipal en què critica l'actitud del batlle maresmenc vers l'emissora d'aquell municipi. 

A l'escrit considera "gravíssimes les amenaces fetes per l’alcalde de Premià, Rafael Navarro, al director de l’emissora municipal Ràdio Premià, Francesc Triola, de plantejar-se el tancament de l’emissora si persisteixen les crítiques cap a determinades actuacions del consistori. El conflicte sorgeix pel tractament informatiu de la mobilització d’un grup de veïns relacionada amb un projecte municipal sobre la recollida de brossa a la ciutat. En una entrevista a l’emissora, Navarro va mostrar el seu malestar perquè la ràdio s’hagués fet ressò de la protesta ciutadana. A continuació va amenaçar que, en cas contrari, caldria plantejar-se la continuïtat de l’emissora".

L’SPC considera que "aquesta actitud de la primera autoritat municipal és impròpia d’una democràcia. Els mitjans públics –sigui quin sigui el seu àmbit territorial– ni poden ni han de ser portaveu dels poders de torn. La redacció va complir amb la seva obligació professional de donar veu a un col·lectiu contrari a un projecte municipal, qüestió que veiem cada dia a molts llocs del país, atenent el dret constitucional a la protesta".

Per això, l’SPC "reclama a l’alcalde Rafael Navarro que es desdigui públicament de les seves amenaces i reconegui el valor dels mitjans del seu municipi en la dinamització de la vida democràtica premianenca".

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte