Notícia

L'editor Joan Vall Clara i l'estreamer Cèlia Espanya, Premis Martí Gasull

El dilluns 6 de maig se celebra la gala de lliurament

Foto
Foto: Manel Lladó. El Punt Avui

El jurat dels Premis Martí Gasull i Roig ha anunciat dos dels guardons que lliurarà aquest 2024. D'una banda, el Premi Especial del Jurat recuarà en l’editor i director del Punt Avui, Joan Vall Clara. El guardó honorífic, que s’atorga per vuitena vegada, vol reconèixer tota una trajectòria dedicada a la promoció i defensa del periodisme en català, “una tasca que ha desenvolupat tossudament des de fa més de quaranta anys”, ha destacat Plataforma per la Llengua en un comunicat. “Vall Clara sempre ha reivindicat un periodisme pensat, fet en català i amb una atenta mirada al conjunt de territoris del domini lingüístic”. 

D'altra banda, l''streamer' ebrenca Cèlia Espanya Serret ha guanyat el premi a la Innovació, distinció que es lliurarà per segona vegada en aquesta onzena edició dels guardons. El premi té una dotació econòmica de 2.000 euros i vol reconèixer la tasca d'aquesta creadora de contingut, que als seus vídeos parla de temes quotidians i d'actualitat als més de 20.000 seguidors que té a Tik Tok i als 30.000 d'Instagram. Nascuda a Amposta l'any 1998, Espanya és graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i també s'ha format a l'Escola de Cinema de Barcelona. El jurat considera la distingida "un molt bon exemple" de les potencialitats de la llengua catalana per als creadors de contingut.

El dilluns 6 de maig, en el marc de la gala de lliurament dels premis, s'anunciarà qui ha guanyat l'onzè Premi Martí Gasull i Roig.

Font: ACN

Foto: Cedida per Plataforma per la Llengua

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte