Notícia

Un portal per corroborar fake news durant la campanya electoral

Verificat crea el portal Catalunya en dades

Foto

Fa cinc anys es va posar en marxa Verificat. La primera plataforma contra la desinformació a Catalunya i en català que va començar a caminar amb la clara intenció de "verificar les declaracions dels representants polítics i mitigar el soroll que circulava a les xarxes socials en un context de polarització que propiciava la penetració de fake news a la societat catalana".

Ara, coincidint amb les properes eleccions del 12 de maig, han elaborat un portal anomenat Catalunya en dades que inclou xifres de la situació social, econòmica i política catalana. Aquest repositori, pensat com un document viu que s’actualitzarà a mesura que avanci la campanya electoral, vol ser d’interès i d’utilitat tant per a grups polítics, com per a periodistes i població en general, ja que permet accedir de forma ràpida i comprensible a xifres verificades dels aspectes clau que centraran els debats i les intervencions de les pròximes setmanes. Aquesta radiografia del territori és, en definitiva, una eina contra la propagació de desinformació, especialment necessària en períodes electorals.

Com sempre, l'audiència els pot fer arribar tot allò que els hi generi dubtes a través del seu número de WhatsApp (+34666908353) o etiquetant-los a les xarxes socials. Com diuen al seu web, "entre totes, aconseguirem que les mentides i les dades falses quedin fora d’aquesta campanya".

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte