Notícia

Revista de Palafrugell exposa les obres de la secció 'Fent i desfent'

Es tracta de textos i il·lustracions de destacats artistes locals

Foto

L'associat Revista de Palafrugell és el protagonista d'una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca d'aquell municipi des de demà 12 d’abril i fins al 25 de maig. En aquesta exposició es mostren les obres literàries i plàstiques publicades dins la secció anomenada Fent i desfent que la revista inclou des de juny del 2022 dins les seves pàgines. 

La secció Fent i desfent es caracteritza per incloure un text de creació literària i una il·lustració que l’acompanya. Així doncs, l’exposició mostra cadascuna de les obres visuals acompanyades d’un fragment del seu text corresponent i està complementada amb uns codis QR que permeten accedir als textos complets, que, si es prefereix, també es poden llegir in situ còmodament asseguts en una butaca de la Biblioteca o al web de l’Arteca.

La secció Fent i desfent

La iniciativa pretén donar veu a les persones vinculades a Palafrugell que escriuen o es dediquen a les arts visuals. La secció, que està coordinada per Anna Aguiló, Marta Gallart i Conxa Saurí, s’ha anat teixint de mica en mica, enfilant trobades i coneixences, correccions i propostes de tota mena fins a formar un col·lectiu d’una cinquantena de creadors que s’han anat aparellant, casant literatura amb fotografia, gravat, collage, pintura o dibuix. En alguns casos ha estat l’escriptor qui s’ha inspirat en l’obra plàstica.

Els escriptors que fins ara hi han participat són: Enric Bruguera, Montse Caussa, Marta Gallart, Montse Llovera, M. Dolors Niell, Mar Molero Dolz, Conxa Saurí, Núria Corredor, Llorenç Marquès, Joan Vilardell Caixàs, Miquel Esteba, Pere Costa Pagès, Rosa Angulo, Meritxell Daranas, Carme Bonal Bastons, Narcís Santamaria, Marta Padrós Coll, Muntsa Tortós i Pagès, Josep Saurí, Marina Roqué, Gerard Prohias, Lluís Maimí Casanovas, Glòria Padrosa i Palé, Nuri Sàbat, Josep Castelló «Caste», Mireia Xarau, Anna Juiz i Estel Caballé Costa.

I els il·lustradors: Miquel Galceran, Llorenç Marquès, Jordi Sàbat, Jordi Massoni, Rosa Aguiló Miquel, Rat Gallart i Alsina, Paco Dalmau, Pedro Osuna, Lluís Maimí, Lluís Bruguera, Pep Aguiló Miquel, Toni Casas, Narcís Santamaria, Lola Barranco, Anna Grimal, Maria Recasens Vert, Rosa M. Saña, Enric Bruguera, Àlex Quiles, Erica Corbatera, Romy Piqueras Magraner, Chapa publicidad i Mercè Roig.

L’exposició Fent i desfent

A les coordinadores de la secció i al director de Revista de Palafrugell Lluís Poch els va semblar important mostrar l’obra d’aquesta comunitat de creadors, més enllà de la publicació, per evidenciar el potencial de creativitat literària i artística que hi ha a Palafrugell; i, sobretot, per propiciar la incorporació de nous autors que vulguin compartir o contraposar tècniques i inquietuds artístiques.

Per organitzar la mostra, s’ha comptat amb l’ajuda i el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, del personal de la Biblioteca de Palafrugell-Arteca i de la Fundació Josep Pla-Aula de Lletres.

A més, la Revista de Palafrugell d’abril que es posa a la venda a partir del 12 d’abril dedica la portada als creadors que participen a l’exposició, una bona part dels quals varen participar en una fotografia de grup que es va fer el 2 de març a la Fundació Josep Pla.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte