Notícia

Nova Tàrrega arriba al número 4.000 i prepara el 80è aniversari

Li dediquen la portada, un reportatge, l'editorial i una vinyeta

Foto

La publicació associada Nova Tàrrega ha arribat aquesta setmana al número 4.000, una efemèride que ha fet que dediquin diverses pàgines de la darrera edició a commemorar-ho. D'una banda, ho destaquen a la portada, i de l'altra, la directora del setmanari, Laia Pedrós, ha escrit un editorial rememorant el camí fet per la revista i els seus reptes de futur. I a més, publiquen un reportatge de dues pàgines que ens mostra edicions antigues de la capçalera, i dediquen una plana sencera a una vinyeta que homenatja la revista.

A l'article de Pedrós, explica que aquest 2024 estan de celebració perquè el 12 de maig farà 80 anys que va aparèixer el primer número del setmanari i recorda els inicis de la capçalera: "Quan Francesc Camps Calmet va idear el setmanari, a la ciutat no s’editava cap publicació local, fet que va fer que Nova Tàrrega 'omplís un buit existent i aspirés a ser l’autèntic portaveu dels targarins', segons afirmava Jaume Espinagosa, director dels museus de Tàrrega, en un article publicat a la revista URTX. L’essència de Nova Tàrrega no s’ha perdut mai i els seus objectius fundacionals segueixen ben vigents, tot i que sí que és cert que la societat i les tendències de consum han canviat i han evolucionat".

Tot seguit, passa a parlar de l'evolució de la revista; "el 1978 el setmanari va passar a editar-se en català coincidint amb la restauració de la democràcia, i el 2015 es va estrenar el diari digital (www.novatarrega.cat) i Nova Tàrrega va aterrar a les xarxes socials per tal d’adaptar-se als nous temps i acostar-se al públic més jove, per posar només un parell d’exemples".

Pedrós també fa referència a l'audiència quan diu que "podem constatar que el setmanari continua sent un referent per a molts targarins. Segons les últimes dades d’audiència, la revista en paper té cada setmana un total de 7.324 lectors mentre que el web registra 3.542 navegants únics setmanals i els diferents comptes a les xarxes socials compten amb un total de 9.569 seguidors".

Respecte als actes de celebració del 80è aniversari, diu que estan "preparant una sèrie d’accions per commemorar aquesta efemèride que considerem d’important rellevància. La primera de les quals serà la publicació d’un número extraordinari que sortirà el dia 14 de juny en què repassem la història del setmanari i en el qual ens agradaria comptar amb escrits dels nostres col·laboradors, autoritats locals, entitats, comerços, empreses, ciutadania en general de Tàrrega, directors del setmanari... i tots aquells que han fet possible que Nova Tàrrega hagi arribat fins aquí, ja que aquest és un projecte col·lectiu. Amb aquest número extraordinari del mes de juny, el setmanari en paper estrenarà un nou format molt més gran que l’actual per tal que els textos i, especialment, les fotografies puguin lluir molt més".

I anuncia que aquesta no serà l'única activitat per commemorar l'efemèride: "us demanem que estigueu atents perquè ve un any carregat de propostes commemoratives en les quals estareu tots convidats. Esperem que aquest nou any sigui un revulsiu per a Nova Tàrrega perquè pugui continuar creixent juntament a la ciutat per mantenir-vos informats i deixar constància de la història targarina".

Per últim, agraeix "a totes les persones que heu contribuït que Nova Tàrrega hagi arribat fins aquí i pugui commemorar el seu 80è aniversari. Felicitats a tots plegats!"

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte