Notícia

Concentració de professionals contra l’assassinat de periodistes a Gaza

Una desena d'entitats del sector participen a la protesta

Foto
Foto: Olívia Molet. Sindicat de Periodistes de Catalunya

Diverses entitats de periodistes representades per mig centenar de professionals de la comunicació han participat aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona en la concentració per denunciar l’assassinat sistemàtic de periodistes, fotògrafs, càmeres i professionals de la comunicació que tracten d’informar des de Gaza de la guerra en unes condicions dramàtiques.

L’acte ha estat organitzat pel col·lectiu Comunicadores Feministes, amb l’adhesió del Sindicat de Periodistes de Catalunya, de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), del Sindicat de la Imatge-UPIFC, la CGT, la Xarxa Europea de Dones Periodistes, Solidaritat i Comunicació (SICOM), l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

L’acte ha començat reproduint el so real dels bombardejos i s’han mostrat cartells amb el nom i el mitjà on treballen els 37 professionals morts que ja han estat identificats per les associacions periodístiques internacionals. El Sindicat de Periodistes Palestins a Gaza, però, eleva les morts a 52. S’han dipositat a terra càmeres, llibretes, micròfons, cascos i armilles de premsa com a protesta per aquests assassinats i pels impediments amb què es desenvolupa el periodisme a la Franja de Gaza.

Les periodistes Maria Alba Gilabert i Mònica Terribas han llegit un manifest en què s’ha denunciat que "l’Estat d’Israel impedeix que hi hagi testimonis", ja que "no permet l’accés independent de la premsa internacional". L’acte ha inclòs unes paraules de Nasser Abu Bakr, president del Sindicat de Periodistes Palestins a Gaza. En un emotiu testimoni recollit en un àudio, Abu Bakr ha agraït l’acte de suport i ha relatat les dramàtiques condicions en què treballen sota el foc de les bombes.

Llegiu la noticia sencera a sindicatdeperiodistes.cat

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte