Notícia

Els sindicats anuncien vagues entre abril i juny a la premsa diària

Reclamen millores salarials per als redactors de les plantilles

Foto

Els sindicats donen per bloquejades les negociacions amb la patronal de la premsa per aprovar un nou conveni col·lectiu estatal que contempli millores laborals. Les tres organitzacions que negocien aquest conveni -CCOO, UGT i FesP- consideren que l'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) està «alentint» les negociacions, iniciades sense avenços notables des de fa més de dos anys, quan va caducar l'anterior document formal.

Les organitzacions, que qualifiquen aquesta actitud de "provocació" i "presa de pèl", han advertit que convocaran "diverses jornades de vaga" entre abril i juny, coincidint amb les eleccions autonòmiques i europees.

Els sindicats asseguren que les plantilles han perdut entre un 25% i un 30% de poder adquisitiu durant l'última dècada i lamenten que, en aquest context, la patronal hagi mostrat «la seva constant negativa» a acceptar millores salarials o altres de caràcter laboral proposades pels sindicats com, per exemple, relacionades amb els temps de descans o el pagament o compensació de diumenges i festius treballats.

La direcció general de la patronal de la premsa justifica el rebuig a millores laborals al·legant que el sector pateix una profunda crisi, segons descriuen els sindicats. L'AMI assegura a aquest mitjà que han convocat els sindicats a una nova reunió de negociació per dimarts de la setmana que ve, on s'espera que s'aprovi "el tancament del conveni".

Els salaris actuals al sector de la premsa diària arriben de mitjana als 21.600 euros bruts anuals per a redactors. A més de la congelació salarial, els sindicats critiquen la contractació de periodistes llicenciats com a ajudants i auxiliars de redacció, amb salaris entre 18.900 euros i 16.000 euros, respectivament.

Font: Dircomfidencial

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte