Notícia

Comença la segona edició del programa 'Premsa a les Escoles'

Impulsat pel Col·legi de Periodistes i la Comissió Europea

Foto

Després de l’èxit de la primera edició de Premsa a les escoles, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona repeteixen enguany la iniciativa que preveu tallers sobre educació mediàtica a les escoles i instituts de Catalunya. Enguany es vol arribar a 100 nous centres amb l’objectiu de sumar més de 5.000 estudiants als que ja van rebre la formació en el curs passat.

L’acord entre les dues entitats ha estat possible per l’afinitat d’objectius i interessos en l’aposta pels programes d’educació mediàtica, que permeten a l’alumnat de secundària reflexionar sobre el seu consum de mitjans de comunicació i la participació en aquests. Alhora, els professionals de la informació que hi intervenen contribueixen a una alfabetització mediàtica aportant les eines necessàries per lluitar contra la desinformació i les fake news i per crear una dieta mediàtica més saludable. Finalment, en els tallers es formarà els joves en temes susceptibles a ser manipulats informativament com ara la migració, el canvi climàtic, l’agricultura o les eleccions europees.

Les entitats promotores també coincideixen en la necessitat d’ajudar els més joves a entendre l’amenaça que suposa la desinformació per a la nostra societat i de capacitar-los per analitzar i avaluar críticament el contingut mediàtic, comprendre la repercussió dels mitjans i altres canals de comunicació en la societat, i ajudar a gestionar els reptes i oportunitats que presenten els mitjans digitals i les xarxes socials.

Els periodistes que impartiran els tallers han rebut una formació específica que els acreditarà com a formadors. Els tallers seran gratuïts per als centres escolars, es desenvoluparan durant el que queda de curs escolar (amb possibilitat de prorrogar-los fins a finals d’aquest 2024) i es repartiran per tot Catalunya.

Més informació

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte