Notícia

Sió celebra diumenge a Agramunt la festa del seu 60è aniversari

El primer d'un seguit d'actes amb motiu de l'efemèride

Foto

La revista associada Sió celebra el proper diumenge una festa per commemorar el seu 60è aniversari, el qual es duu a terme durant aquest 2024. La publicació d'Agramunt, l'Urgell, ha organitzat una jornada amb dos actes diferenciats, primer, a les 13 hores, hi ha previst un acte acadèmic a la sala de plens de l'Ajuntament del municipi; i tot seguit, a les 14 hores, un dinar de germanor al restaurat Blanc i Negre.

A l'acte acadèmic està prevista la presència del delegat de Cultura de la Generalitat a Lleida, Albert Turull; el president de la Diputació, Joan Talarn; l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez; la directora de Sió, Anna Bertran; i el president l'ACPC, Francesc Fàbregas.

Després dels parlaments, hi ha prevista una presentació que mostrarà els 60 anys d'història de la capçalera a través de les seves portades més emblemàtiques, centrant-se sobretot, en les dels darrers 20 anys. Els periodistes Joan Puig i Josep Rovira seran els encarregats de fer la presentació. 

Durant el dinar, al qual ja hi ha inscrites més de 80 persones, s'obsequiarà a tots els assistents amb la reproducció d'una il·lustració numerada de l'artista Serafina Balasch, col·laboradora habitual de Sió. Tal com explica Anna Bertran, "aquest vol ser un dia per compartir amb tots els lectors, subscriptors, anunciants, col·laboradors, i entitats agramuntines, la joia de celebrar 60 anys".

El darrer número editat de la capçalera dedica la portada a l'efemèride; en aquesta es veu (a sota), en una il·lustració, la mà d'una puntaire que riveteja el logotip de la revista i la xifra de 60 anys. I a l'interior, a l'editorial expliquen que "després de 60 anys d’aquell primer número, aquest és el 721. Certament, ben pocs s’haurien imaginat, aquell març de 1964, que arribaríem a aquesta fita amb el rigor de qui vol fer la feina ben feta".

NOVETATS

Aquest és el primer d'una sèrie d'actes que es faran al llarg de l'any amb motiu de l'efemèride. Està previst organitzar una exposició i algun debat amb periodistes.

D'altra banda, la revista aprofita l'any de l'aniversari per dur a terme canvis importants. La principal és que modernitzaran la pàgina web afegint molts més continguts d'actualitat, cosa que permetrà a la publicació en paper, centrar-se en fer reportatges en profunditat i publicar menys fotografies, que ara aniran al digital. A més, renovaran la imatge gràfica.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte