Notícia

El Col·legi de Periodistes demana blindar el dret a la informació

Arran dels casos amb Miguel Ángel Rodríguez i Telegram

Foto

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat en què demana el blindatge dels drets a les llibertats d’informació i d’expressió. La petició es fa arran de "dos fets sense precedents en el nostre entorn. D’una banda, la difusió d’informació falsa a periodistes per part d’un càrrec públic, amb l’agreujant de fer-ho per perjudicar la credibilitat de companys de professió. I de l’altra, la decisió judicial de tancar una xarxa de comunicació de manera preventiva mentre s’instrueix un procediment judicial per vulneració de drets d’autor".

Respecte a la difusió d’informació falsa té a veure amb tot el succeït amb Miguel Ángel Rodríguez, cap de gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid, als darrers dies. A l'escrit exigeixen "dels representants polítics el màxim compromís amb la defensa del dret a la informació de la ciutadania, i això passa per exercir les seves funcions amb la màxima responsabilitat i actuar contra les males praxis que, en aquest sentit, es produeixin dins les seves organitzacions".

I en el segon cas, fan referència a la decisió judicial de tancar Telegram de manera preventiva mentre s’instrueix un procediment per vulneració de drets d’autor.  Al comunicat, diuen que "en reiterades ocasions hem demanat mesures per garantir-ne la protecció efectiva. Ara bé, en cap cas aquestes mesures poden anar en contra de drets fonamentals com ho és el de la llibertat d’expressió. Demanem que les mesures punitives siguin proporcionades i estiguin dirigides a aquells qui fan usos fraudulents, no al conjunt de la ciutadania"

Podeu llegir el comunicat en aquest enllaç.

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte