Notícia

Revista Cambrils rep el Premi Internacional AMIC en Català

EL 9 TV, també distingida per la qualitat dels seus continguts

Foto
El director i la periodista de 'Revista Cambrils', Lluís Rovira i Cristina Sierra, recollint el premi en la categoria En Català | Andreu Dalmau

Dos associats de l'ACPC han estat guardonats en la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat  durant  una gala que es va dur a terme ahir dimarts a La Pedrera, Barcelona. Revista Cambrils va rebre el premi a la millor publicació En Català. El 9 TV, que gestiona l'editora d'El 9 Nou, va rebre una Menció Especial. 

Pel que fa al premi rebut per Revista Cambrils el jurat va valorar  "que representa amb excel·lència tres característiques que ha de tenir el periodisme de proximitat. En primer lloc, una ferma voluntat d’innovació, amb una aposta clara tant pel format digital i les xarxes socials, com per a l’edició en paper. En segon terme, és una publicació que té un fort arrelament cultural i social a la vila, sota el paraigües de l’entitat editora, l’Associació Cultural Revista Cambrils, motor de moltes entitats cambrilenques". I, per últim, "perquè té una aposta informativa ambiciosa, feta amb professionalitat i rigor, centrant-se en una forta petja informativa local". 

El director de Revista Cambrils i revistacambrils.cat, Lluís Rovira, i la periodista i redactora del mitjà, Cristina Sierra, van recollir el premi i van fer una presentació del que és la Revista Cambrils, repassant els seus orígens i la seva evolució lligada a l'evolució de Cambrils. També es va destacar el pas a internet, des de fa 28 anys amb la primera edició web, i des de fa 18 anys amb la reconversió en diari digital (revistacambrils.cat), es va fer un repàs als actes del 70è aniversari, celebrats l'any passat, així com un esment especial a l'apartat de reportatges històrics editats per Revista Cambrils amb l'impuls que des de l'inici va donar Josep Salceda amb les seves Estampes Cambrilenques. I tot això, complementant-ho amb el vessant de futur i amb els nous projectes que la Revista prepara i que alguns es portaran a terme enguany.

El president de l'ACPC, Francesc Fàbregas, en representació de la junta de l'entitat, ha expressat que  "per la Premsa Comarcal i Local és un honor que una capçalera local, amb més de 50 anys d’edició, sigui reconeguda per la seva tasca i la seva  qualitat a l’hora d’informar. I és un  honor també perquè Revista de Cambrils és un associat de pes en la nostra entitat i un model a seguir per  moltes de les capçaleres membres, per la seva qualitat, la seva tenacitat i la seva iniciativa. Com ser una de les primeres revistes que va fer el pas endavant creant un dels primers sites d’informació local"

El 9TV, també premiat.

Durant la gala també es va fer una Menció Especial al mitjà “El 9 TV” d’Osona i el Lluçanès (Catalunya) per “la qualitat dels seus continguts informatius i ser una de les televisions locals de referència a Catalunya”. Va recollir  el guardó la presidenta del consell d’administració de Prosa, editora d’El 9 Nou, Beth Codina. 

Font. Revista Cambrils i El 9 Nou

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte