Notícia

La revista Recvll lliura la 60a edició dels Premis de les lletres

Fcesc. Xavier Ferré rep el de Periodisme per 'Mare Nostrum, mare mortum'

Foto
D'esquerra a dreta: David Moré, Jaume Capsada, Mireia Pagès, Clara Ballart, Xavier Farré, Carles Batlle, Salvador Roca i M. Mercè Roca

Dissabte passat es van lliurar a Blanes (la Selva) els Premis Recvll, un dels més importants de les lletres catalanes, que organitza i lliura la publicació associada Recvll. Els guardons d'enguany arribaven a la 60a edició, i cal recordar que la revista va ser fundada l'any 1920. El Teatre de Blanes ha estat  l’escenari que ha acollit la celebració, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la presidenta del Jurat dels Premis Recvll, l’escriptora gironina Maria Mercè Roca.

Pel que fa al palmarès, Jaume Capsada Coll (Barcelona), ha guanyat el Premi de Narració Joaquim Ruyra, dotat amb 2.500 euros, per Al país dels ungrus.  Clara Ballart Lladós (Girona), s'ha endut el Premi de Poesia Benet Ribas, dotat amb 2.000 euros per La llum igual. Carles Batlle Jordà (Argelaguer) ha estat premiat amb el Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb  2.000 euros, per La Seducció.  Fcesc. Xavier Ferré Martí (Reus), ha rebut el Premi de Periodisme Salvador Reynaldos, dotació amb 800 euros, per Mare Nostrum, mare mortum. David Moré i Aguirre (Tossa) ha rebut el Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà, dotat amb 800 euros, per A les envistes dels cent. I, Mireia Pagès Farró (Girona), ha guanyant el Premi Cançó en Català, dotat amb 500 per Sé que no t’agrado així.

Com a dada curiosa, cal dir que enguany al palmarès dels 60ens Premis Recvll hi ha una notable presència gironina, ja que quatre dels sis autors guardonats són del territori. Més concretament, es tracta de les categories de poesia, teatre, retrat literari i cançó en català. En canvi, el premi de narració ha estat per un barceloní, i el de periodisme per a un escriptor de Reus. Una altra dada a destacar és que dos dels autors guardonats és la segona vegada que han rebut un Premi Recvll, més concretament en les categories de Teatre i Periodisme.

Fotos de tots els premiats aquí.

Font: Blanes.cat

 

 

 

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte