Notícia

Setmanari l'Ebre celebra la gala del Premi Valor Ebrenc a Tortosa

Lliurat a l’oncòleg tortosí Joan Lluís Borràs Balada

Foto
El Doctor Joan Lluís Borràs Balada amb el Premi Valor Ebrenc 2023 acompanyat de Ximo Rambla, editor del Setmanari l'Ebre, organitzadors de l'acte. / Foto: Claudio Ianau

Divendres passat es va lliurar el Premi Valor Ebrenc que organitza l'associat Setmanari l'Ebre. El Saló Mestral de l’Hotel Corona de Tortosa es va quedar petit per assisitir a aquesta cerimònia que hometajava al doctor Joan Lluís Borràs Balada. L’oncòleg tortosí va rebre el guardó en mig d’una allau de mostres d’admiració i afecte en un acte presidit per l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i l’editor del setmanari Ximo Rambla, i al que també es va sumar telemàticament el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells.

L’acte, conduït pel periodista Ignasi Vidal, va començar amb unes paraules de benvinguda de l’alcalde, Jordi Jordan per agrair el treball del Setmanari l’Ebre a l’hora de decidir prendre la iniciativa per atorgar el premi.

Ximo Rambla, editor del Setmanari l’Ebre, durant la seva intervenció va destacar l’important paper que juga la premsa de proximitat a la societat actual i en respecte a la seva publicació va afirmar que “avui les Terres de l’Ebre són un subjecte polític i social que mai hauria pogut ser sense el setmanari. I no és cap afirmació carregada de vanitat, sinó d’una realitat que corroboren milers de pàgines i edicions“. Per parlar del premiat va dir que ho tenia molt fàcil, “perquè només calia aixecar la vista i veure com està la sala plena de gent per donar suport al Doctor Borràs, una persona que amb el seu esforç ha fet possible, entre altres moltes més fites, que més de 5.000 persones de les Terres de l’Ebre hagin pogut ser tractades al servei de radioteràpia de Jesús sense la necessitat de desplaçar-se a cap altre lloc, i haver pogut estalviar-se de fer un milió de quilòmetres“.

El premiat va oferir un discurs carregat de la mateixa modèstia i senzillesa que l’ha estat acompanyat durant tota la seva vida professional i personal: "el meu compromís és amb la gent, amb els pacients de Terres de l’Ebre tant com quan jo hi sigue com quan no, perquè algú dels meus companys ho farà. I el segon compromís és amb el territori, amb la Catalunya Sud"

La cloenda va anar a càrrec d’Albert Salvadó, delegat del Govern, tenint paraules d’agraïment cap al Setmanari l’Ebre, “primer per perdurar en el temps, perquè els que ja tenim una edat segurament no entendríem, i no tindríem una visió de les Terres de l’Ebre sense haver llegit cada divendres aquesta publicació, que ens explica la història del territori des del mateix territori. I fer-ho des de la independència, sabent el que costa amb la massa crítica i el teixit empresarial que tenim. Aguantar aquest relat periodístic independent i fer-ho amb qualitat ens fa sentit molt orgullosos. Porteu molts anys de relators de la història de les Terres de l’Ebre“.

D'entre la resta de parlaments, cal destacar el de la neboda del doctor Borràs, la també doctora Marta Faiges Borràs, cardiòloga a l’Hospital Verge de la Cinta, encarregada de repassar l’extens currículum del premiat, o el del  periodista Josep Lluís Villa, amic personal del guardonat i primer Premi Valor Ebrenc. Altres moments especials de la gala els van protagonitzar, la intervenció del seu germà Xavi Borràs,  i les peces musicals interpretades al piano i a la guitarra per David Espinós.

Podeu llegir la notícia sencera a Setmanari l'Ebre 

Podeu veure el vídeo sencer de la gala al següent enllaç:

Font: Setmanari l'Ebre

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte