Notícia

El Cérvol cedeix la seva hemeroteca a l’Arxiu Comarcal de les Garrigues

Els 371 exemplars publicats des del març de 1973

Foto
Signatura del contracte de cessió entre Josep Maria Rué, president de l’Associació Cultural El Cérvol, i Fernando Lázaro, director de l’Arxiu Comarcal

La publicació associada El Cérvol, de Cervià de les Garrigues, ha cedit a l'Arxiu comarcal de les Garrigues, la còpia digital de tota la seva hemeroteca, en total, 371 exemplars que s'han anat publicant ininterrompudament des del mes de març de l'any 1973 fins als nostres dies.

Des de l’associació cultural El Cérvol, entitat que gestiona la publicació, es va considerar la necessitat de digitalitzar els 371 exemplars de la revista conservats en suport paper i es va fer un esforç econòmic per aconseguir-ho. Aquesta digitalització en formats TIF, JPG i PDF ha facilitat la labor dels arxivers del recentment inaugurat Arxiu Comarcal de les Garrigues, els quals van codificar els exemplars i els han posat a disposició de consulta pública a l’eina de premsa històrica digitalitzada de la Xarxa d’Arxius Comarcal: XAC premsa.

Des d'ara, es poden consultar tots els exemplars de la revista aquí: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/

La signatura de la cessió es va dur a terme el passat 23 de febrer entre el president de l’Associació Cultural El Cérvol, Josep Maria Rué, i el director de l’Arxiu Comarcal, Fernando Lázaro.

Es dona el cas que la revista havia estat premiada i reconeguda fa poc per haver estat, des dels seus inicis, compromesa amb el poble, sense faltar a la seva cita al llarg dels seus 50 anys de vida. Des de la revista han volgut "agrair la generositat i labor de salvaguarda" que s'ha fet des de de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues per dur a terme aquesta tasca.

 

 

 

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte