Notícia

Fonoll debat amb Antoni Gelonch sobre l'estat del català a Juneda

En la primera xerrada de les anomenades Trobades al CAMP

Foto

La publicació associada Fonoll va celebrar la setmana passada la primera xerrada del cicle Trobades al CAMP, visions del futur proper, en la qual va participar l'escriptor i promotor cultural Antoni Gelonch. Una seixantena de persones no van voler perdre's aquest debat que duia per títol Com són els catalans i les catalanes?, que va estar moderat per Maria Carme Calderó, i que es va dur a terme al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (Camp), que és el centre cultural i expositiu de l'Ajuntament de Juneda, a la comarca de Les Garrigues.

Gelonch va dividir-la la seva anàlisi en sis blocs de continguts i va oferir dades de diferents mesuradors per fer la seva exposició. Dos dels blocs més destacats van ser la llengua, on va explicar que, amb dades del 2022, només un 30 per cent  de gent té el català com a primer idioma; i el fet migratori, explicant que la població que viu actualment a Catalunya, molts d'ells joves de families immigrants, formen part del que seran els catalans del futur.  En acabar la xerrada, es va obrir un torn de preguntes amb el públic per contrastar opinions. 

El cicle té previstes tres xerrades més, el divendres 22 de març amb l'escriptor Vicens Villatoro, amb la xerrada Urgell, la febre de l'aigua; el divendres 12 d'abril amb la professora de filosofia de la UB Montserrat Crespin i el debat Cap a on va la intel·ligència artificial?; i el divendres 17 de maig amb l'artista i divulgadora LGTBI+ Victoria Monique, "la Barbie Calva", i la xerrada Parlem d'identitats.

Més informació al CAMP

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte