Notícia

L'equip de redacció de La Segarra protagonistes del darrer número

Recorden els inicis, analitzen el present i es projecten cap al futur

Foto
Frederic Vallbona Ferrer, Maria del Carme Casas, Anna Montanyà Balcells, Enrich, Francesc Solà Sendra, Guillem Carreras Albareda, Anna Albareda Lliró, Anna Esplugas Tomàs i Ramon Orga Mestre

Per primera vegada, l'equip que forma part de la revista mensual associada La Segarra, és entrevistada en la mateixa publicació. Una plana que com si fos una editorial, però en format entrevista els serveix per recordar els seus inicis, analitzar el present i projectar-se cap al futur. Tal com comencen dient, la revista serveix, sobretot com una hemeroteca de Santa Coloma de Queralt, "si ens endinsem en els números antics, d'anys enrere, pots fer un viatge al passat magnífic, la nostra història".

Sobre els orígens de l'Associació Cultural Revista La Segarra, entitat editora de la publicació, recorden que va ser fundada l'any 1979, i que els impulsors, a banda de crear la revista "va consolidar un grup de subscriptors necessaris per garantir-ne el futur". Una base, tal com diuen, que els ha permès arribar als quaranta-cinc anys.

Quan recorden dos moments crucials, aquests són el 1999, quan la revista va estar a punt de desaparèixer, i el 2020 quan la revista va passar a editar-se completament a color.

A l'entrevista també expliquen quina és la seva feina diària: "instar particulars i entitats que enviïn textos, editar-los, buscar publicitat, maquetar, fe l'enviament, presentar-se a subvencions, justificar-les..." A banda, també editen llibres de divulgació cultural i històrica. En definitiva, fan una pintura molt acurada del que significa l'edició d'una publicació mensual a comarques.

Pel que fa al futur expliquen que es basa en tres pilars, el primer "mantenir la independència editorial, com hem fet des del 1979, aquest és un principi irrenunciable. Tots els Ajuntaments de Santa Coloma s'han emprenyat alguna vegada amb La Segarra, senyal que no hem renunciat mai a tenir una veu pròpia, mani qui mani". El segon, és garantir el relleu generacional de col·laboradors, i el tercer, el relleu de subscriptors.

I quan es pregunten quin titular voldrien llegir algun dia a La Segarra, diuen, "la primera ministra catalana felicita el 50è aiversari de La Segarra".

Podeu llegir l'entrevista sencera aquí.

 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte