Notícia

La Vall de Verç instaura 'L'any 45/500' ple de reptes professionals

Ha incrementat subscriptors i  vendes en els dos últims anys

Foto

La publicació associada de Sant Just Desvern La Vall de Verç dedica la portada i algunes pàgines interiors del darrer número a explicar la instauració del que ells anomenen 'L'any 45/500'. Un nom que fa referència al 45è aniversari que enguany celebraran, així com l'arribada propera del número 500 de la revista. Un any que, a més, està carregat de reptes professionals.

Tal com expliquen a l'editorial, "aquest serà un any molt significatiu per a nosaltres", en el qual volen, "posar l’èmfasi en el paper com a premsa local, com a mitjà de comunicació Km 0".

Pel que fa a l'estat actual de la revista,  el seu director, Josep Lluís Gil Rivera, explica en un comunicat que "és una realitat viva i en ascens, com ho prova l’increment significatiu de subscriptors i també de vendes, en els dos últims anys. Dins de les modestes xifres de la publicació, en el conjunt dels anys 2022 i 2023 LVdV ha obtingut gairebé un 57% de noves subscripcions, comparades amb la totalitat de les assolides en el període 2001-2021, trencant així una dinàmica de pèrdua constant i sistemàtica de subscriptors durant els 20 anys anteriors".

Quant a les vendes a quiosc, un dels grans reptes de tota la Premsa Comarcal arreu de Catalunya, Rivera diu que "els 2 últims anys també són de rècord, atès que les vendes totals del 2023 representaran un increment del 56% amb relació a les xifres de 2021. Hem aconseguit trencar la dinàmica negativa dels últims anys. És una notícia molt positiva"

En paral·lel a la publicació de la revista en format paper, LVdV gestiona una edició digital, encara en estat embrionari, i organitza, amb periodicitat quadrimestral, els Debats de La Vall de Verç, un instrument per deliberar sobre temes d’interès local, en un format presencial i amb retransmissió online en directe.

En aquest sentit, a l'editorial diuen, "Sant Just també té reptes al davant. És clar que no ens posarem d’acord a definir-los tots, però cal plantejar-se cap a on volem anar, quin poble volem. Quina mena de relacions establim entre els seus habitants, amb el seu teixit comercial, amb les entitats i amb el territori. En un temps on el creixement accelerat de la població santjustenca ens està duent a una certa pèrdua d’identitat, a diluir el sentiment de poble, cal fer esforços per trobar un equilibri entre el municipi que ens estan fent i el que volem ser".

Es farà un acte de celebració de l'efemèride el 8 de febrer a les 19.30 h a la Sala Piquet de l'Ateneu de Sant Just Desvern.

Article del director Josep Lluís Gil Rivera en pdf aquí.

Editorial de la Taula de Redacció aquí 

 

 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte