Notícia

Per què els joves no llegeixen política en mitjans convencionals?

Els resultats d'una enquesta del 'The Conversation France'

Foto
Andrys / Pixabay

Una enquesta recent realitzada per la firma George(s) en exclusiva per a The Conversation France confirma de nou que els joves, en aquest cas els francesos, se senten allunyats dels mitjans convencionals perquè les informacions que es publiquen no els atreuen, bé per biaix o perquè no parla de temes del seu interès. Tampoc no estan còmodes amb els formats convencionals.

La investigació contradiu diverses idees preconcebudes i arrelades en alguns àmbits sobre la joventut, revelant que, lluny de ser apàtics o superficials, els joves mantenen un interès actiu en les notícies, encara que amb patrons de consum i preferències temàtiques diferents a les de generacions anteriors.

En contrast amb l’afecció dels adults als mitjans tradicionals com la televisió i la ràdio, els joves mostren una marcada preferència pels formats digitals. Les plataformes com Snapchat, TikTok i Twitch són cada vegada més populars entre aquest grup demogràfic. L’estudi destaca que mentre només el 26% dels joves de 18 a 24 anys escolten ràdio per informar-se, una proporció molt més gran, el 54%, utilitza les xarxes socials com la seua principal font d’informació. L'article complet publicat a Laboratorio de Periodismo

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte