Notícia

La informació local: entre el servei públic i la precarietat

Un reportatge de Media.cat on parlen diverses entitats i mitjans

Foto
TV Cardedeu va ser la primera televisió local de Catalunya. Foto: TV Cardedeu

Les eleccions municipals han posat en l’agenda mediàtica la política local. Tot allò que té a veure amb la realitat immediata i quotidiana de la ciutadania pren un paper central: les voreres dels carrers, els canvis urbanístics, els parcs, els centres de salut o educatius al barri. Poc se’n parla, però, dels mitjans de comunicació local i de la seua realitat i poc se’n parla, a més, de la seua regulació o foment. 

Diverses organitzacions de periodistes d’arreu del país consideren clau el paper de la informació local perquè genera cohesió social i té “una importància cabdal a l’hora de proporcionar informació de proximitat a la ciutadania, per la qual cosa són eines fonamentals en l’ecosistema comunicatiu”, explica Violeta Tena vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians. Per ella, “la societat necessita disposar d’informació contrastada sobre allò que passa en el seu àmbit més pròxim per poder incidir-hi i participar-hi democràticament”.

Per Jordi Pascual, cap de redacció d’elCugatenc, la situació de la informació local a Catalunya és precària: els que apostaven per les fórmules de finançament tradicionals (com ara la publicitat) o els que en buscaven de noves per ser més independents tenen moltes dificultats per subsistir. “A més, molts mitjans aposten per informació poc elaborada, en alguns casos copiant directament notes de premsa i comunicats. ... No us perdeu aquest extens reportatge de Media.cat en aquest enllaç.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte