Notícia

Divendres 2 de juny se celebra la Jornada Periodisme i Exili 

Des de la Càtedra que ha impulsat l'APPEC i la UdG

Foto
Periodisme_exili_programa

El divendres 2 de juny se celebra a El Port de la Selva (Alt Empordà) la Jornada Periodisme i Exili  des de la Càtedra que ha impulsat l'APPEC editors de revistes i digitals i la Universitat de Girona. 

 

La Càtedra porta el nom d'Hipòlit Nadal i Mallol de Periodisme i Revistes en català i la Jornada es fa precisament a la seva població natal. Amb la creació de la Càtedra i la celebració de la Jornada volen homenatjar al qui va ser editor de la Revista Ressorgiment, creada a Buenos Aires el 1916 i convertida en l'òrgan més important del catalanisme radical a Amèrica al llarg dels 56 anys en què es va publicar de manera ininterrompuda. Nadal va haver de fugir de l'Estat espanyol l'any 1912 per evitar ser reclutat per l'exèrcit espanyol quan va ser cridat a files per anar a la Guerra del Nord d'Àfrica.

 

La Jornada versarà sobre la seva figura i la vinculació entre periodisme i exili amb ponents experts en la matèria i periodistes exiliats a Catalunya perquè al seu país han estat amenaçats. Entre d'altres, parlaran Montse Armengou (Sense Ficció), Josep M. Casasús (catedràtic UPF), Josep M. Ganyet (enginyer informàtic i divulgador), Marcela Lucci (historiadora) i Marta Faixedas (Petjada Catalana).

 

Podeu consultar el programa aqui

 

Les inscripcions les podeu fer a través d’aquest formulari

 

L'activitat es duu a terme amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament del Port de la Selva.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte